Jump to content

Várjuk a tavaszt! Vár a tavasz?

2020. 02. 18. 19:00

A tavasz hírnökeként emlegetik a gólyákat és a hóvirágot is. Ha nekik lehet hinni, akkor bizonyára tényleg közeleg a tavasz.

A hóvirágok már kibontották hófehér szirmaikat, így első virágos növényként azonnal a tavaszt idézik fel az emberben. Arról is hallottunk, hogy Suri, a vassurányi gólya már felkereste régi fészkét. Az idei első gólya megérkezése, valamint a napfény hatása is hozzásegít a tavasz érzéshez. a tavasz azonban nemcsak a jobb idő, de a szerelem időszaka is.

Januárban történik a legtöbb szakítás és válókereset beadása, mert a karácsony szent és sérthetetlen mivoltába a legtöbben nem akarnak belerondítani. Ha baj is van a kapcsolatban, ha megérett a szakításra, akkor is várnak azzal januárig. Ezután pedig nyitottá válhat az ember új kapcsolatra.

Amikor egyre sűrűbben süt ki a nap, egyre melengetőbb annak fénye, amelynek megadja magát a természet is zöldbe borulnak a fák, növények, az emberben is elindul valami. Egyre többször kezdenek bele hangjuk hallatásába a madarak, és a tavaszi fáradtság érzése mellett is átjárhat az az érzés, hogy „de jó, itt a tavasz”. Ez elegendő ahhoz, hogy máshogy lássuk a világot. Aki egyedül van, társat szeretne magának, még inkább megerősödhet benne ez az érzés. Aki kapcsolatban él, afelett is eluralkodhat a romantika. Egyszóval a tavasz érzése sokunkat megcsaphat.

Ahogy az állatvilágban is a tavasz a párkeresés, a nász időszaka, úgy a mi hormonjaink is lendületet vehetnek. A téli időszak alkalmas a bekuckózáshoz, az elvonuláshoz, és ahogy emelkedik a napos órák száma, úgy változik meg a hozzáállásunk is. Vágyunk ki a természetbe. A napfény cirógatását, a tavasz mindenféle illatát vágyjuk. A tavasz több mozgásra, szabadban töltött időre motivál minket. A napfénynek köszönhetően a melatonin termelés megnövekszik, így aktívabbakká válunk. Az aktivitásnak köszönhetően pedig fizikailag is jobban elfáradunk, így édesebbé és pihentetőbbé válik az alvás. Emellett a boldogsághormonok is teremelődnek, amelyeket ugyancsak a napfénynek köszönhetünk. Nem csoda, és egyáltalán nem is beképzelt dolog az, ha tavasszal, napfény hatására sokkal jobb hangulatban érezzük magunkat.

A napsütéses hónapokban mind a nők, mind a férfiak esetében megnövekszenek a nemi hormonok termelődése, és ez kihatással van a gondolkodásra, az élethez való hozzáállásra. A tavasz nem garancia arra, hogy az egyedülállók megtalálják életük párját, a párban élők pedig visszahozzák a romantikát az életükbe, de a hormonokra bizonyára jó hatással lehet a napfény. Talán még a hozzáállást, a gondolkodást is felfrissítheti a tavaszi levegő.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)