Jump to content

Az idei lehet természetesebb, költségkímélőbb nyaralás

2022. 07. 21. 19:00

Itt a nyár, de sem a koronavírus miatti mizéria, sem pedig a háború miatti gazdasági válság nem segíti az életünket. Talán még a nyaralás is veszélybe került? Nem feltétlenül, ha tudsz alkalmazkodni és/vagy megalkudni a lehetőségekkel.

Hogyan képzeled el a nyarat? Még pontosítva a kérdést: milyen nyaralást szeretnél? Ha a luxus lakosztály, teljes kényelem és kiszolgálás jelenti, akkor bizony a sátorozás nem neked való. Talán mégis, ha erre nem telik, ugyanakkor a kikapcsolódásról, a természet közelségéről, a nyaralásról nem akarsz lemondani. Igen, ha a pénztárca kevesebbet enged, akkor azzal kell élni, ami van, ami könnyű szerrel megvalósítható.

A kempingezés sem teljesen ingyenes (főleg, ha meg kell venni a sátrat, hálózsákot), de megoldás lehet a családból, ismerősöktől kölcsön kérni is. A vadonban, távol az emberektől töltött idő igazi kalandtúra lehet, de ez a puritán megoldás nem mindenkinek való és sokan nem is vágynak ilyenre. Ez ellen megoldás lehet a kemingezés. Ezek a szálláshelyek arra valók, hogy a sátorozókat, lakókocsival érkezőket fogadják és különböző felszereltségűek, ezért, amikor arra adjuk a fejünket, hogy kempinget keresünk, érdemes az interneten tájékozódni.

Ha kempinget kiválasztottátok, akkor arra is ügyeljetek, hogy a sátor ép legyen, vízhatlan. A sátorban alvók számához igazítsátok a sátor nagyságát is. Természetesen a stabil felállítása is egy fontos tényező. Lehetőleg még mielőtt elindultok, próbáljátok meg valahol felállítani a sátrat, hogy már ne legyen teljesen idegen a művelet.

Bármilyen meleg is van, nem árt, ha hálózsákkal is felszerelkeztek. Főleg, ha hegyekbe mentek, az éjszakák és reggelek hűvösebbek lehetnek, így a hálózsák nemcsak némileg kényelmesebbé teszi a földön alvást, de meleget is garantál.

A ruházkodással is legyetek körültekintőek. A nyár ellenére is érdemes melegebb ruhadarabokat is elrakni, azonban ügyelni kell arra, hogy a bőröndöknek is helyet kell kapniuk a sátorban. Át kell gondolni mit is viszünk magunkkal. Tényleg csak a hasznos holmik kapjanak helyet. Minden más plusz teherként fog jelentkezni.

A kemping környékét is érdemes feltérképezni. Ha a közelben nincs bolt, az étkezés gondot jelent amennyiben nem készültök fel. Éppen ezért tartós élelmiszerből raktározzatok be jócskán. Ne csak az útra, hanem a kempingezés idejére is.

Vihettek magatokkal kerékpárt, hogy mobilabbak legyetek és a természetben is könnyedeben tudjatok mozogni nagyobb távon. A bicikli azért is jó, mert környezetbarát. És ha már itt tartunk, mindenkor tartsátok szem előtt azt, hogy tisztán tartjátok és hagyjátok a kempinget.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)