Jump to content

A hinta jó, még felnőtteknek is

2021. 02. 09. 19:00

Ha gyermekkorodra visszaemlékszel és kellene mondanod egy játékot, ami a kedvenced volt, mi lenne az? Sokak számára örök kedvenc marad a hinta.

Nem véletlenül használják ki a hintázás előnyeit még a felnőttek is, ha lehetőség adódik rá. A játszóterek kötelező eleme a hinta. Ez az egyik játékszer, amelyik a legkedveltebb és mindig sorban állás van előtte. A hintázás természetesen otthon is kivitelezhető, akár a lakásban, akár a kertben elhelyezett hintával.

A szakemberek támogatják ezt a fajta mozgást. Nem véletlenül kedvelik a gyerekek a himbálózást, ugyanis a hintázás nagyon jó hatással van az egyensúlyérzékre, kiválóan edzi az izmokat, a hintázásnak köszönhetően a gyerekek kreatívabbá válhatnak, mert könnyebben váltanak a két agyfélteke között. A sok hintázásnak köszönhetően gyorsabban megtanulhatnak a gyerekek írni és olvasni, a téri tájékozódásban segíti őket, a finommotorikus készségek is fejlődnek és nyugtató hatással is bír.

Egészen Kínáig kell mennünk, hogy olyan felnőtteknek való hintát találjunk, amelyik extrém élménnyel szolgál annak, aki bele mer ülni. Már a hely is fantasztikus, ahol a hinta fel van állítva, ugyanis az ország délnyugati részén található Jangce parti városban 108 méter magas építmény várja a hintázni vágyókat. A szivárvány színben pompázó hatalmas, íves szerkezet egy hatalmas sziklafal közelében áll. A hintázás élménye mellett némi extraságra vágynak, azoknak ez a szerkezet megadja ezt, ugyanis a 108 méteres magasságú indítótoronyból engedik lengeni a hintázókat, akiket 88 méteres magasságba húzzák fel, majd 130 km/órás sebességgel engedik el őket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=NInr7UBsnx4&feature=emb_logo)