Jump to content

Csobbanj bele az éjszakába!

2020. 07. 23. 19:00

Az idei nyárba, nyaralásba nagyon belerondított a koronavírus és az elleni védekezés. A legtöbb magyar a hazai nyaralóhelyeket keresi fel.

A vakmerők nem mondták le a külföldi nyaralásukat, de a legtöbben nem mertek kockáztatni. Inkább idehaza töltik el a megmaradt szabadságukat. Akinek pedig a szabadságolásába is beleszólt a koronavírus helyzet, az a hétvégéken kénytelen a nyári élvezeteket kihasználni. A strandolás is ezek közé tartozik.

Nem is kötelezően csak a hétvégékre korlátozódhat a strandolás, a fürdőzés. Az éjszakai fürdőzés fogalma kuriózum volt néhány évvel ezelőtt, amelyet leginkább alkalmakhoz kötöttek. A meghosszabbított, éjszakába nyúló nyitva tartású fürdőzés egészen más élményt biztosít a vizet kedvelők számára.

Ha te is vízimádó vagy, de vágynál egy kicsit másra, akkor érdemes részt venned egy éjszakai fürdőzősben. Egyre több fürdő szervez hasonló programot.

A Magyar Fürdőszövetség pedig segít ebben és július 25-én, szombaton kerül megrendezésre az idei strandok éjszakája program, amelyhez az ország több strandja fogadja a fürdőzőket az éj leple alatt is.

A vizet ekkor máshogy is lehet élvezni. Nemcsak úszni és áztatni lehet magunkat, hanem különféle programokkal várják az éjszakai fürdőzőket. Ki lehet próbálni az aquafitness-t, a sárkányhajózást, de lesz csúszdabajnokság, a fejesugrás tudást is be lehet mutatni.

A koronavírus első körén túl ugyanúgy szükséges magunkra és embertársainkra figyelni, így az idei évben a megszokottnál is biztonságosabb lehet az éjszakai fürdőzés.

A XI. alkalommal megrendezésre kerülő Strandok Éjszakája rendezvény, és a Magyar Fürdőszövetség honlapján (ITT) megtalálhatók azoknak a fürdőknek a listája, ahol éjszakai fürdőzésre lesz lehetőség szombaton.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=vjmqgKMQZVc)