Jump to content

Az egyedüllét sem állíthat meg

2020. 02. 26. 19:00

Még a tavasz szele is alig csapott meg, de már a nyaralást tervezed? Nincs azzal semmi gond, mert a jó helyekre már most érdemes lecsapni. Azzal sincs semmi gond, ha éppen egyedülálló vagy.

Korainak tűnhet már a nyaraláson gondolkodni, de a rutinosabbja tudja, hogy a jó szálláshelyekre már most le kell csapni. Az egyedülállók élete a nyaralásig még bármire változhat, azonban nagyon jó érzés, ha tervezhetünk.

Nem mindenki éli meg az egyedüllétet szenvedésként, negatívumként. Aki kellően megerősödött már az egyedüllétében, az arra is ráveheti magát, hogy olyan programokat keressen, amelyet egyedül végezhet. Sőt, egyedül még emberek közé is merészkedik. Így már az egyedül nyaralás tervezése sem biztos, hogy olyan távol állhat tőle.

Az egyedüllét nem azt jelenti, hogy feltétlenül egyedül kell utazni. A szervezett, csoportos utakra való benevezés nemcsak lefixált szálláshelyet jelent, hanem azt is, hogy esély van az ismerkedésre és barátkozásra. Ennek persze az a titka, hogy merjen az ember megnyílni, barátkozni, ismerkedni.

Mindegy, hogy csoportos utazásra vagy egyénileg megszervezett nyaralásra megy az ember, idegenekkel bizonyára találkozni fog. Ha külföldi utat szemel ki magának valaki, ráadásul egyedül rugaszkodik neki, akkor nem árt, ha nyelvtudás, vagy annak híján szótár és/vagy fordító applikációval fel van szerelkezve. A csoportos utazás emiatt is sokkal nagyobb biztonságot nyújt.

Nőként még nagyobb merészséget és bátorságot feltételez az egyedüli nyaralás. Mielőtt lefoglalnád a jegyet, a szállást, nézz utána az adott környezetnek. Milyen lehetőségek vannak a közelben? Hogyan tudsz oda eljutni? Van-e csoportos utazásra lehetőség? Milyen az adott ország, adott hely közbiztonsága? Nőként akár a női megérzésedet is mozgósíthatod. A biztonság kedvéért, egy idegen számára sem nyílj meg annyira, hogy elmondod, egyedül vagy. Ha teljesen egyedül utazol, maradj egy-egy tárasaság közelében, mert mindenhol sok a turista, főleg a kedvelt helyeken, így csapódj hozzájuk.

Ahhoz, hogy nőként valaki egyedül belevágjon egy utazásba, nagy elszántságra vall, komfortzóna elhagyásának igénye mellett szükséges a bátorság, a vagányság, a kíváncsiság.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)