Jump to content

Így foglalj szállást a neten: 4 tipp, hogy az álomnyaralás ne forduljon rémálomba

2019. 08. 05. 15:00

Egyszerű, mint az egyszeregy? Aligha. A gyakorlott utazóknak elég öt perc ahhoz, hogy a lehető legjobb szobát csípjék meg, ám amíg valaki eljut az „advanced level” típusú utazóbizonyítványig, addig sok bosszúságon kell keresztülmennie. Ilyen a szállásfoglalás, ami sok triviálisnak tűnő apróságon tud elbukni. Eláruljuk, hogy csinálják a profik.

Legyen szó hétvégi kiruccanásról vagy az egész évben várva-várt nyaralásról, minden alfája és omegája a szálláshely. Elvégre innen indul útnak a kalandor és este is itt hajtja álomra a fejét, és azért valljuk be, dohos szobában, ezer éves párnán, Viktória korabeli berendezés közt még a legvadabb kempingeken edzett felnőtt sem szívesen tölt el sok időt pihenés címszóval. Főképp, ha egy kisebb vagyont kóstált a szóban forgó kvartély.

A problémamentes foglalás, és a beígért szállás összeférhet?

Természetesen, csak néhány apróságra kell odafigyelni, ha neten foglalunk szobát.

#1 Hasonlítsd össze, és csekkold a fotót több oldalon!

Az árak összehasonlítása alapvető dolog, ezzel kell kezdeni, ha már nagyjából körvonalazódott, hogy milyen szállást keresünk. Ha megvan a szoba, akkor érdemes külön is rákeresni a neten, mert számos fórum véleményszekciójában, bizony találni nem tökéletes szögből, okos világítás mellett lőtt képeket, amelyek a valóság marcona arcát mutatják.

#2 Street View-t a környéknek!

Ha a szálláshely mondjuk tengerparti, netán csak 200 méterre van a parttól, nem árt megnézi, ahogy a környéket sem. A Google Street View-jával pillanatok alatt kideríthető, hogy a panorámát ígérő apartman valóban a város fölé emelkedik, vagy a szomszéd omladozó házfala jelenti a lélegzetelállító kilátást. Ugyan így a távolságok is nagyjából jól felmérhetővé válnak.

#3 Vélemények, csillagok, külföldi ratingek

Madarat tolláról, szállást a TripAdvisoron kapott csillagok számáról. Ha a fényképteszten átment az adott szállás, a környék sem gettó, akkor jöhetnek az értékelések. Sok minden kerül ugyanis mások tapasztalataiból, és ha az ember tud olvasni a sorok között, akkor könnyen leszűrhető, hogy nagyjából milyen szolgáltatást és milyen színvonalat ígér a szállás.

#4 Foglalj, telefonálj, fizess!

Ha már a fotók és a vélemények alapos csekkolása megvolt, akkor jöhet a dolog foglalás része. Ezesetben, ha online foglaltál, érdemes telefonálni és csak azután küldeni a foglalási díj egy részét. Ezutóbbit azonban ne odázd el, mert könnyen kiadják másnak is a szobát, ha nincs letétbe helyezve valamennyi összeg.

(Forrás: marmalade.co.hu | Kép: pixabay.com)