Jump to content

Itt van május elseje

2014. 04. 29. 12:34

Igen, mindjárt itt van május elseje, a munka ünnepe, amit a négynapos pihenőnapokkal sokan munka nélkül köszöntenek. Szinte az ország minden pontján fantasztikus eseményekkel várják az embereket, ízelítőül összegyűjtöttünk párat.

NAGY FUTAM, BUDAPEST

11 órakor Besenyei Péter műrepülő nyitja meg a vízi és légishow-t, amikor az Erzsébet-hídról felszáll műrepülőgépével. A nap folyamán versenyautó bemutatók lesznek többek között David Coultharddal és Daniel Ricciardoval, ejtőernyősök célozzák meg a Dunát, műrepülők suhannak a folyó felett és itt lesz a világűr határáról szabadesést bemutatott Felix Baumgartner bázisugró is, aki a Batthyány tér felett helikopterrel érkezik majd meg.

BUDA MARATON, BUDAPEST

Budapest egyetlen mountenbike versenye a Hármashatárhegy aljában a vitorlázó reptéren. Európában egyedülálló, hogy a közel 1000 versenyző egy vonalból száguld végig a kifutópályán.

RETRÓ MAJÁLIS, NYÍREGYHÁZA

A 70-80-as évek feledésbe merülő majálisait idéző rendezvény májusfaállítással, színpadi műsorokkal, felvonulással, sörrel és virslivel.

VÖLGYMAJÁLIS, KAPOLCS

Idén először háromnapos majális a Művészetek Völgyében, amely nem csak Kapolcson, hanem Monostorapátiban és Taliándörögdön is zajlik.

PÁLINKA ÉS MANGALICA MAJÁLIS, ZALAEGERSZEG

Már április 30-án kezdetét veszi a harmadik alkalommal megrendezendő eseménysorozat, amely a dunántúli régió leglátogatottabb gasztronómiai fesztiválja, de lesz Erős Emberek Versenye is és koncertek.

VÁROSALAPÍTÓK NAPI FORGATAG, CEGLÉD

A város 650. évfordulójára szervezett egyhetes rendezvénysorozat, amely magába foglalja a Majálist, az Utcazene Fesztivált és a Tánc Világnapját is.

BALATONI ÉVADNYITÓ MAJÁLIS, KESZTHELY

Az Európai Uniós csatlakozás évfordulója és a turisztikai szezonnyitó ünnepség egy kalap alatt.

URBITÁLIS MAJÁLIS, BUDAPEST

Május 1-31. között tartalmas kulturális és szakmai rendezvények a Tematikus utcákban.

LAMPIONOS FELVONULÁS ÉS MAJÁLIS, ESZTERGOM

Április 30-án a Kis-Dunán 20-órától vizi karnevál, feldíszített, színes fényekkel megvilágított hajók felvonulása, majd tüzijáték és utcabál, május 1-jén és 2-án koncertek.

LOVASMAJÁLIS, GÖDÖLLŐ

Díjugrató verseny, bikarodeó, cutting show, vursli, neves előadók.

BORZSONGÁS FESZTIVÁL, VILLÁNY

Május 1-4. között zsongó borudvarok és kulturális események a Villányi borvidék pincészeteiben.

TABÁN FESZTIVÁL, BUDAPEST

A hagyományokhoz híven Rock-Blues Fesztivál a Tabánban, sztárfellépő a Tátrai Band, de zenél még a Takáts Tamás Blues Band, Török Ádám és a Mini, a Beatrice, a Skorpió és mások.