Jump to content

Beleállsz minden vagy épp mindig kihátrálsz? Egyik sem jó

2023. 04. 30. 19:00

Ahol emberek töltenek együtt több időt, ott előbb vagy utóbb biztos kialakul konfliktus, szembe ütköznek nézetek, de a megfelelő kommunikációval minden elsimítható.

Szerencse, hogy ennyire különbözőek vagyunk, ugyanakkor ez ahhoz is hozzájárul, hogy másképp lássunk dolgokat, valamint máshogy is reagáljunk azokra.

Lehetsz akármennyire nyugodt típus, lojális, kiváló hallgatóság, bizony eljöhet nálad is az a pont, amikor nehezen tolerálod más véleményét, cselekedetét. Még ha el is fogadod azt, hogy mások máshogy gondolkodnak, mégis vannak olyan szabályok, amelyeket be kell tartani ahhoz, hogy több ember jól tudjon együttműködni. Egy munkahelyen ez különösen fontos, hiszen mindez hozzájárul ahhoz, hogyan érezzük magunkat ott, milyen a munkamorálunk.

Igen, van, hogy érdemes visszafogni magadat és csak azért nem szólalsz meg, hogy megbánts mást, de ha mindig tűrsz, hallgatsz, az sem jó. Mulyának és egyéni gondolatoktól mentes személynek fognak titulálni, akinek minden mindegy. Az sem jó természetesen, ha szembe mész mindenkivel, így érdemes egy arany középutat tartani, de ehhez megfelelő kommunikációra van szükség.

Teljesen normális, hogy nem mindig egyezik a véleményed a munkatársaiddal, ám fékezd magad. Rendben van, hogy mindenről van véleményed, de tudd azt is, hogy mikor kell azt kinyilatkoztatni. Van, hogy nemcsak nem érdemes, de egyenesen magad alatt vághatod a fát.

Volt már szó a konfliktuskerülésről, ami nagyon hasznos tud lenni, de csak addig, amíg emberi mivoltodban nem sértenek meg. Olykor igenis muszáj kiállnod. Magadért. Okosan érvelve emelheted az imázsodat és ez akár még a felettesednek is feltűnhet, amely miatt talán máshogy fog tekinteni rád.

Mindenkire nagy terhek nehezednek. Sokszor annyi szerepnek kell megfelelni, hogy szinte elveszünk köztük. Ha te is ezt tapasztalod és úgy érzed elfáradtál, nem bírsz többet, akkor gondolj arra, hogy mennyivel jobb túllenni a napi feladatokon és nem felhalmozni azokat. A munkahelyen mindez egyáltalán nem vet rád jó fényt és akár idő előtt megszabadulhatnak tőled.

Hidd el, hogy mindenkinek vannak gondolatai, csak nem mindenki osztja meg veled vagy másokkal. Ha jóban akarsz lenni a munkatársaiddal, a főnököddel, akkor nem szólsz bele minden szavukba. Engedj teret annak, hogy rajtad kívül mások is megnyilvánulhassanak. Add meg a tiszteletet másoknak és hallgasd meg őket azért, hogy veled is hasonlóan bánjanak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)