Jump to content

Váltanál, de hogyan? Így tedd!

2023. 02. 06. 19:00

A koronavírus sokakat megtépázott és nemcsak az egészségügyi állapotra gondolunk, hanem a munka kapcsán is. Sokak veszítették el a munkájukat és ez megváltoztatta addigi életüket.

A Covid tehát sokakat állított választás elé. Vagy maradnak az eddigi munkaterületen és keresnek új állást vagy valami egészen másba fognak bele. Ez utóbbi rémisztő és bizonytalan kalandnak tűnik, ezért inkább próbálkoztak a munkahely keresésében. Ám a visszautasítás, a kevés álláslehetőség is terelhet olyan útra, hogy pályamódosításban gondolkodunk.

Ha ki szeretnénk próbálni olyan területen magunkat, amelyben nincs jártasságunk, az komoly komfortzóna elhagyást is jelent egyben. Ha azonban nincs más választás?!

Ha tehát ilyen választás elé kényszerülünk, akkor bizonyára azt jelenti, hogy tanulnunk kell. El kell sajátítani egy olyan szakmát, amivel eddig nem volt kapcsolatunk. Mielőtt belekezdenénk valamibe, érdemes átgondolni, hogy milyen terület, milyen munkakör lenne az ideális, amit csinálni szeretnénk. Sőt igyekezzünk olyat találni, amely számunkra szórakoztató lehet, mert akkor a munka nem lesz nyűg.

Ha nem tudod, hogy mihez kezdj, amiben kipróbálnád magad, amiért képes lennél ismét tanulni, időt, pénzt és energiát áldozni, hát keresgess az interneten. Számos oldalon gyűjthetsz ötletet. Válogasd ki a neked tetszőket és fokozatosan szűkítsd le a kört. Abban is érdemes tájékozódni, hogy az adott szakmára mekkora a kereslet és a konkurencia.

Az internet nagy barátunk és segítségünk lehet. Érdemes felkeresni csoportokat, vagy felkeresni olyan személyeket, akik hozzád hasonló cipőben járnak. Azt próbáld elérni, hogy ne változzon meg a véleményed azt illetően, hogy valamit kell kezdeni magaddal: méghozzá valami újat, valami mást.

Mint minden, egy új szakma kitanulása is pénzbe és időben, rengeteg önképzésbe kerül. Ezért szükséges olyat választani, amelyet szeretnél is, mert így már a tanulás sem lesz nyűg és később abban dolgozni sem. Sőt, ma már az otthon kényelméből, online is elsajátíthatunk egy szakmát és a további önképzésre is lehetőséget kínál. Nem kell csak a képzési napokra korlátozódnia a tanulásnak. Újfent használhatod az internet adta lehetőségeket és folyamatosan képezheted magadat. Ha az új munkakörhöz szükség van az idegen nyelvre, akkor abba is belefoghatsz párhuzamosan.

Nem biztos, hogy ha a szakma már a kezedben van, akkor azonnal elindul a karriered. Adj időt magadnak és legyél nyitott a lehetőségekre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)