Jump to content

Mitől válhat ideálissá a munkahely?

2021. 06. 25. 19:00

A fiatal felnőttekre jellemző nagy elszántsággal, lelkesedéssel, hatalmas vágyakkal kezdenek bele az önállósodás első lépcsőfokába, a munkavállalásba.

Az élet rendje, hogy a gyerekek kirepülnek a családi fészekből és megpróbálnak saját lábra állni. Ennek egyik komoly feltétele a munkahely megtalálása. Habár a kétkezi munka nélkül sehol sem tartana ma a világ, és jelenleg is nagyon nagy szükség van rájuk, mégis sok fiatal ül minél tovább az iskolapadban azért, hogy a gyártószalag helyett egy kényelmes irodában találhassa magát.

Az álommunkahely megtalálása függ attól, hogy milyenek a munkakörülmények, a munkahelyi légkör, a munkatársakkal való viszony, a főnökség rugalmassága, az előrelépés lehetősége, a fizetés és egyáltalán, hogy a munkához fűzött remények beigazolódnak-e.

Iroda vs. otthon

A koronavírus-járvánnyal belekóstolhattunk az otthonmaradás minden szépségébe és nehézségébe. Sok olyan munkavállaló találta magát otthon az iroda helyett. A home office lehetőségének köszönhetően egyben azt is jelentette, hogy megmenekültek a munkahelyük elvesztésétől. Sőt, igazából az otthoni körülmények, a családdal való együttlét csak növelhette az otthonról történő munkavégzés értékét. Egy Kelet-és Közép Európában végzett felmérés szerint home office lehetőség ide vagy oda, még mindig sokan gondolkodnak a hagyományos irodai munkavégzésben, mint az otthonról, távolról dolgozásban. A munkahely megtartásának érdekében mindenképp jó megoldás volt a home office, amelyet sokan ki is élveztek, de voltak, akiknek hiányzott a munkahelyi légkör, a személyes kapcsolattartás, és olykor az ügyintézés is lassabban működhetett otthonról. Ennek ellenére sokan kiélvezték annak lehetőségét, hogy kissé rugalmasabban lehetett kezelni az időbeosztást, az öltözködéssel és az esztétikummal sem kellett annyi bajlódni, mint egy átlagos, munkába járós napon. Otthon dolgozva élvezni lehetett a család közelségét, a nagyobb szabadságot, és sok időt megtakaríthattak az ingázás kiiktatásával.

 

Milyen az ideális munkahely?

Te mit válaszolnál, ha ezt a kérdést most neked tenném fel? A megfelelő eszközök, a jó légkör, a kollégákkal való normális viszony mellett az sem árt, ha rendelkezésedre áll egy külön iroda, amely mindennel felszerelt, amely a munkavégzésedhez szükséges és ott még jól is érzed magad. Nos, a felmérések alapján mások is ezen a véleményen vannak. A felmérés alapján a legtöbben az igénylik a munkahelyükön, hogy megfelelő informatikai háttérrel rendelkezzen, ne kelljen túl sokat utazni azért, hogy elérjenek az irodába, az útiköltséget térítsék vissza. Legyen egy nyugodt hely a munkavégzésre, és a munkahelyen való étkezésre legyen kényelmes megoldás: vagy saját és jól felszerelt konyha, esetleg a munkahelyen biztosított étkezés.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)