Jump to content

A siker receptjéhez ez is kell

2021. 02. 15. 19:00

A siker receptje senki számára sem ugyanaz, így nem osztható bárkinek általánosan. Számos külső és belső tényező szükséges ahhoz, hogy valaki sikeressé váljon.

Lehet irigykedni a sikeres emberekre. A tehetség, az elszántság mellett sokszor az is elég a siker eléréséhez, hogy jókor legyünk jó helyen, esetleg van egy-két olyan ismerős, aki bemutat annak a személynek, aki az életünkre akkora hatással lesz, hogy abból a későbbiekben siker kovácsolódik. Tehát elmondható, hogy a tehetség, az akarat olykor önmagában nem elegendő, mint ahogy a jó kapcsolatok megléte sem segít mindenkit a sikerhez. Van azonban az a fajta embertípus, akire azt tudjuk mondani, hogy a jég hátán is megél. Ők azok, akik nem feltétlenül a felsőfokú végzettségükkel érvényesülnek. Sőt arra legtöbb esetben nincs is szükségük. A sors bármilyen nehézséget is állat az ilyenek elé, viszonylag könnyen átlendülnek azon. Mi az, amit ők jobban tudnak, mint mások?

 

Önállók

Nem arról van szó, hogy másokban nem bíznak meg, de miért várnának másra, ha maguk is meg tudnak mindent oldani? Értékes időt veszítenek, amíg segítségre várnak. A jég hátán is megélők ráadásul képesek vakmerőségre, vagy legalábbis olyan cselekedetekre, amelyen mások több időt elcsámcsognak.

Megoldás

Minden problémára van megoldás, de sokakban elnyomja annak felismerését a félelem, a stressz, a hirtelen kialakult helyzet. Nos, akiben van spiritusz, az nem azonnal arra koncentrál, hogy nem tudja megoldani a problémát, hanem azonnal a megoldás lehetőségeire összpontosít.

Gyorsaság

A sikeres embereket sokszor az vezeti sikerre, hogy gyorsan képesek cselekedni, ráérezni a helyes lépésre. A gyors reagálás is döntő fontosságú lehet.

 

Csalódás kezelése

Aki dörzsölt és ügyesen lavírozok a felmerülő problémák között is, még nem azt jelenti, hogy sosem csalódott. Abban más, ahogyan a csalódást képes feldolgozni, abból is tanulni, hogy a későbbiekben azt beépítve tudjon cselekedni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)