Jump to content

Jöhet a B terv?!

2020. 11. 19. 19:00

Megváltozott világunkban az érvényesül most, aki ki tudja használni a lehetőségeket és a képességeit is felismeri.

Újból szigorításokat kell megélnünk. A középiskolás gyerekek számára ez otthoni, digitális tanulást jelent, és sok felnőtt megint otthonának falai közé és home office keretén belül végzi munkáját. Mások számára pedig a korlátozás a munkahelyének elvesztésével járt együtt.

Aki már eddig is kacérkodott egy saját vállalkozás indításával, annak valószínűleg az irány is kirajzolódott már, hogy mivel szeretne foglalkozni. Mindenki tehetséges és ügyes valamiben, így most jöhet el annak az ideje, hogy merjünk lépni. Pláne úgy, ha épp munkanélküliként éljük meg ezt az időszakot. Az otthonlét időt is adhat arra, hogy átgondoljuk mivel szeretnénk foglalkozni a jövőben. Szóba jöhet a vállalkozás mellett a tanulás is. Fejlődni sosem árt.

Keress tanfolyamot

A bőség zavara fogad, ha keresni szeretnél tanulni. Valósítsd meg gyermekkori álmodat. Az élethosszig való tanulás most más lehetőséget kínál. Olyan szakmát keress, amelyben úgy érzed, hogy ki tudnád hozni a maximumot és mindezt szívesen is csinálnád.

Vállalkozz

A saját ötlet és kivitelezés alapján elkészült terméked egyedi. Erre pedig óriási a kereslet. Találj ki újat, megfizethetőt, elkészíthetőt és akár beindíthatod saját webshopodat is. Igazi főnyeremény, ha magad tudod megalkotni a webshopot is, de ha nem, bízd profikra. Ugyan ez kiadással jár, de ezt a lépést akkor érdemes megtenni, ha már beindult a vállalkozás. Addig egy ingyenes verziója is megteszi.

Vloggerkedj

Gyárts tartalmakat. Természetesen ehhez az szükséges, hogy olyan munkaköröd legyen, amelyben van mozgalmasság. Akár a kézműves termékeid elkészítésének folyamatát is filmre veheted, de ugyanígy bármi szolgáltathat videóanyagot. Indításképp valószínűleg nem fog pénzt hozni a konyhára, de ha jól csinálod, akkor főállássá is kinőheti magát a videókészítés.

Írj

Ha jól bánsz a szavakkal, akkor meséket, rövidke történeteket vagy akár egy könyvet is megírhatsz. Hagyd, hogy a felszínre törjenek a gondolatok. Engedd szabadjára magad. Ki tudja, hogy abból mi születik. Töltsd fel az internetre, indíts blogot vagy podcastet. Hagyd, hogy a hobbid váljon a munkáddá.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)