Jump to content

Home office pizsiben

2020. 04. 27. 18:00

Az otthonról történő munkavégzés kiválóan alkalmas arra, hogy gyermekeink tanulmányára is rálássunk, de a saját dolgunk is haladjon, mindezt akár hálóruhában is megtehetjük.

Igen, valóban jó érzés úgy felébredni, hogy nincs a reggeli kapkodás a munkába, iskolába indulás miatt, azonban kényelmesebbé is válhatunk, mert megengedjük magunknak azt, hogy kicsit később ébredjünk, amely maga után vonhatja azt is, hogy később is fekszünk le. Ha pedig felkeltünk, akkor a kényelmes pizsamában folytathatjuk a napot, hiszen senki sem lát.

Akik most otthonról dolgoznak, minden felborult körülöttük, főleg, ha gyerekek is vannak a családban. Bármilyen ügyesek is, talán az önálló munka még nehézkesen megy, segíteni szükséges őket. Amíg a gyerekekre figyelünk, nem halad a munka, ha pedig a munkára koncentrálunk, akkor a gyerekek vagy nem tanulnak, vagy állandóan a figyelmünkért harcolnak.

Irigylésre méltó otthonról dolgozni, de ha elfelejtkezünk magunkról, akkor az igényünket egyre inkább alábbadhatjuk.

A koronavírus-járvány előtt teljesen megszokott volt a kelés, a készülődés, és bár home office idején is felkelünk, de a napi rutin mégis változott. Megelégszünk a pizsamával. Sőt az elején különösen jól eső lehetett, hogy végre senkinek sem kell megfelelni esztétikumunkban, csak a munkára koncentrálhattunk, ugyanakkor az, hogy összeválogattuk ruháinkat, a megjelenésünk és a megítélésünk szerves részét képzete, mára pedig nincs miért felöltöznünk sem.

A reggeli kávézás, teázás során átgondolhattuk, hogy mire kell aznap számítani, mik a teendőink, de a home office során könnyen lehet, hogy ezt egyáltalán nem tesszük. A home office és a távtanulás nem jelenti azt, hogy a munka kevesebb. Inkább arról van szó, hogy másképp működik mindez, tehát ugyanúgy elvárásokat kell teljesítenünk.

Akinek otthonában eddig is volt egy dolgozószoba, ahová nyugodtan elvonulhatott akár dolgozni, vagy csak olvasni, csendben lenni, az most a home office idején is nyugodtan tudja tenni a dolgát. Ahol erre nincs lehetőség, lehetséges, hogy egy helyiségben zajlik a távtanulás a távmunkával. Lényegében mindenki ott dolgozik, ahol helyet talál magának, vagy a legkényelmesebb. Ez pedig nem biztos, hogy az egészséges tartással is megegyező, ráadásul otthonról dolgozva sokkal jobban belemerülhetünk a munkába, így nem tartunk annyi szünetet, mint kellene. Sem a szükségleteinkre nem figyelünk úgy, sem pedig arra, hogy megmozgassuk elgémberedett testrészeinket. A másik véglet, amikor a munkavégzés közé beillesztjük a házimunkát, így egyszerre akarunk mindent letudni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)