Jump to content

Anti-határidőnapló: ahol a munka és a szabadnap megfér egymás mellett

2018. 11. 29. 09:05

A mindennapos rohanás miatt elfeledkezünk a legfontosabb dologról, az életünkről és annak megéléséről.  A határidők és a túlhajszolt életmód az évvége felé közeledve még inkább megvisel minket. A Slow Budapest azonban néhány éva hatalmas ötlettel állt elő. 

A modern világ az élet szinte minden területén a felgyorsulást helyezi előtérbe, hangsúlyozva, hogy a gyors egyenlő a sikerrel. Napi 12-14 órát dolgozunk, állandóan csörög a telefonunk, a monitor előtt ebédelünk, kettesével lépcsőzünk, taxiba pattanunk, reggelente fáradtan ébredünk, a hétvégén pedig megpróbálunk bepótolni mindent, ami a másik öt napon kimaradt. Ilyen tempóban kibillenünk az egyensúlyunkból, a prioritásaink elhomályosulnak. A mindennapok forgatagában nem könnyű nemet mondani, és a számunkra fontos dolgokkal foglalkozni.

A Slow Budapest küldetése, hogy kizökkentse az embereket a mókuskeréből és segítsen nekik megtanulni értékes pillanatokkal feltölteni a mindennapokat. Az anti-határidőnapló immáron harmadik éve jelenik meg, hogy inspiráljon arra, hogy visszataláljunk a természetes, örömöt adó tempóhoz, a családdal töltött meghitt pillanatokhoz, a feltöltő tevékenységekhez, és a mosolyt hozó mindennapokhoz.

„Az anti-határidőnapló egy emlékeztető, egy színes és megmosolyogtató könyvecske, ami a mindennapokban hozzásegíthet az életünk kiegyensúlyozásához. A napló és a hozzá tartozó online levelek kidolgozásában coaching módszereket, pszichológiai alapokat, a nemzetközi slow irodalmat és mindfulness technikákat használtunk. Az anti-határidőnaplóban minden hónapban a napló használója választja ki, milyen slow tevékenységet szeretne a mindennapjai részévé tenni, de közben azért alapvető slow tanácsokkal és rendszeres szakmai levelekkel segítünk a háttérből az év során.” – nyilatkozta Krajcsó Nelli a Slow Budapest alapítója és az anti-határidőnapló kitalálója.

Az anti-határidőnapló egy megrajzolt slow food listát is tartalmaz, amely szezonális és helyi zöldségeket és gyümölcsöket vonultat fel hétről hétre azzal a céllal, hogy ne maradjunk le a egészséges és a szomszédból jövő alapanyagokról. Ezen kívül tartalmaz még anti feladatlistát, heti slow mottót, és a hála kifejlesztését segítő emlékeztetőt is.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!

 

(Forrás: marmalade.co.hu | Kép: pixabay.com)