Jump to content

Szabadságolás, jön a nyár

2018. 06. 10. 19:00

Minden munkavállalót megillet a szabadság, amely nagyját általában a nyári időszakra időzítenek a beosztottak, hiszen ilyenkor ejtik meg a nyaralásokat, és ekkor tudnak leginkább együtt lenni szeretteikkel.

Egész évben komoly munka folyik a legtöbb munkahelyen. A hétvégék és az ünnepek miatti szabadnapok nem elegek ahhoz, hogy a dolgozók kipihenjék magukat. Mindenkinek jár szabadság, ami a teljes munkaidőben dolgozók számára 20 alapnapot jelent. Ehhez járulnak hozzá a pótszabadságok. A szabadságolás azonban nem mindig a munkavállaló igényeihez igazodik, annak egy részével a munkaadó gazdálkodhat. A fizetett szabadságra vonatkozóan a munkaadónak és munkavállalónak fontos szabályokat kell betartania.

  • Hét nap szabadság kiadása úgy jár a munkavállalónak, ahogy azt ő kéri;
  • a dolgozó részére 14 nap egybefüggő szabadság jár, amelybe a munkaszüneti napok is beletartoznak;
  • a munkavállalónak 15 nappal korábban írásban jeleznie kell szabadságolási igényét a munkaadója számára;
  • A teljes szabadság legfeljebb két részletben adható ki, kivéve akkor, ha a munkavállaló máshogy szeretné.

A fizetett szabadság ideje alatt megy el a legtöbb család nyaralni. A szabadságot dolgozók többsége úgy időzíti, hogy két hét nyárra és egy hét karácsonyra jusson. Mindegy, hogy nyaral a család, vagy otthon tölti a szabadságát, akkor is kellemetlen lehet, ha a munkahelyről keresik. Még kellemetlenebb, ha ez nem csak egyszer fordul elő, hanem többször is. Márpedig a munkaadó kérheti arra a dolgozóját, hogy hagyja a telefonját bekapcsolva még szabadság idején is. A hosszú távollét alatt ugyanis adódhat olyan helyzet és munkafolyamat, amihez csak az adott dolgozó ért. A gördülékeny továbbhaladás érdekében tehát kérheti a vezető, hogy dolgozója legyen elérhető. Még így is szerencsés az, aki telefonon le tudja rendezni szabadsága idején a munkát. Van, akit visszarendelnek a munkába. Igen, ez lehetséges, de csak igazán fontos és indokolt esetben. Csak akkor lehet megtenni, ha az adott dolgozó szakértelmét senki más nem tudja pótolni valamilyen oknál fogva. Természetesen a szabadságból munkára fordított időt, annak összes járulékos költségét a munkaadó fizeti ki.

A pótszabadság napjainak száma a munkavállaló életkorától is függ:

Életkor Alapszabadság Pótszabadság
16-18 20 5
19-24 20 0
25-27 20 1
28-30 2 2
31-32 20 3
33-34 20 4
35-36 20 5
37-38 20 6
39-40 20 7
41-42 20 8
43-44 20 9
45- 20 10


Nemsoká vége az iskolának, a gyerekekre már nemsoká ráköszönt a jó világ, de a szülőknek még sokat kell dolgozni ahhoz, hogy a megérdemelt pihenést élvezhessék.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: womansway.ie, home.bt.com, e-synonym.info)