Jump to content

Ha unalmas a munkád, van más alternatíva – 1. rész

2018. 01. 24. 19:00

Az átlagember annak örül, ha munkája van, mert akkor nagyobb lehetőség van arra, hogy normális életet biztosítson maga és családja számára. A legtöbben nem úgy dolgoznak munkahelyükön, hogy az életük értelme, második otthonuk, hanem szükséges a boldoguláshoz.

Minden gyermeknek van egy álma (vagy több), hogy mi lesz majd felnőttként. Minden felnőttnek is van egy olyan álommunkája, amely miatt örömmel kelne fel reggelente, és menne dolgozni, nem csak azért, mert muszáj. Mindenki előtt ott a lehetőség, hogy megtalálja hivatását, álmai munkáját. Olykor már a tanulmányaink vagy a munkahelyváltás is sokat segít abban, hogy megfogalmazódjon bennünk, mit szeretnénk, és mit nem. Nem azt a világot éljük már, amikor egy munkahelyen lehúzzuk időnket a nyugdíjig. A munkahely igazi kincs a mai világban, ezért meg kell becsülni, de ha lehetőség van nagyobb fizetéssel kecsegtető állásra váltani, amely ráadásul kevesebb befektetett energiát igényel, ráadásul sokkal jobban illik személyiségünkhöz, profilunkhoz, elképzelésünkhöz, persze hogy váltunk.

Emlékszem, gyerekkormomban, ha feltették a klasszikus „Mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?” kérdést, én mindig azt válaszoltam, hogy anya, vagy kisállatgondozó. Az anyaság megvalósult, a kisállatgondozó nem. Meg voltam győződve, hogy minden állatfaj kicsinyére vigyáz a kisállatgondozó. Milyen imádni valók a kisnyuszik! És a kiskutyák vagy kismacskák? A gyerekek rajonganak értük. De ugyanolyan édes a kiscsibe vagy a totyogó kiskacsa, kisliba, és imádtam a hancúrozó kismalacokat is. Simogatni, babusgatni a kölyköket és játszani velünk, minezért még fizetnek is? Nos, ilyen ötlete minden gyerkőcnek van.

Az állatoknál maradva, a kutyáink és macskáink családtagjaink. Legalábbis sok helyen így van ez. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen élelmet adunk nekik. Majdcsak annyit költünk konzerves és szárazeleségükre, mint a saját ételeinkre, és sokunk figyel a minőségre. Ha meguntad az irodai munkát, akkor válthatsz akár állateleség ellenőrré. Nem vicc, van ilyen munkakör. A kutya- és macskaeledel ellenőr feladata, hogy az állatoknak szánt eleség állagát és ízét is ellenőrizzék.

Most, felnőttként inkább lennék kávékóstoló, hiszen imádom a kávét, és ha ezért még fizetnek is?! Nem is nyúlnék nagyon mellé, ugyanis létező munkakörről van szó. A munkanapod arról szól, hogy ülsz és kortyolgatod a kávékat, hogy megízleld, értékeld. Milyen felpörögött lehet egy hivatásos kávékóstoló napja? Nem jobban, mint bárkié, ugyanis a kávét csak megforgatják szájukban, ízlelgetik, szagolgatják, majd kiköpik a kávékóstolók (akárcsak a borkóstolók). Ha a kóstolásra szánt kávét mind meginnák, nem lenne tartós a munkahelyük és hosszú életük sem.

Maradjunk az ízeknél. Kész ételeink íze meghatározott. Valaki ott áll a gyártáskor és teszteli az ízeket, legyen szó bármilyen étkezéshez használt termékről. Azon lehet finomítani, alakítani, hogy a lehető legtöbb vásárló kosarába tegye. Az ízfejlesztő is kóstol, főz, alkot azért, hogy ami a tasakba vagy a csomagolásba kerül, úgy jusson el a vásárlóhoz, hogy felhasználáskor elégedett legyen.

A következő részben is hasonlóan fura állasokkal igyekszünk tágítani érdeklődéseteket. Vagy épp felhívjuk a figyelmet arra, hogy milyen jó munkahelyed van most?

(Forrás: marmalade.hu | inyourshoessheff.wordpress.com, scanews.coffee, thewirecutter.com/képek)