Jump to content

Mert azért a pénz az úr

2016. 01. 18. 16:00

A pénz nagyon sok mindenhez szükséges. Mielőtt csóválnád a fejed, természetesen a legnagyobb és legfontosabb dolgokhoz az életben nem sok köze van a pénznek, gondoljunk a szerelemre, a szeretetre. Minden máshoz viszont nyitni kell a pénztárcánkat.

A pénzhez való hozzáállásunkat nagyban befolyásolja azt is, hogy mennyi van belőle. Ha a bevétel nem sok, de ahhoz képest az igényeink igen magasak, akkor folytonos csalódásban részesedünk. Ellenkező esetben, ha van pénzünk, de az igényeink annál sokkal alacsonyabbak, akkor elégedettek lehetünk. Tehát a kulcs bennünk rejlik. Saját magunk alakítjuk elégedettségünket vagy elégedetlenségünket.

Sokan vagyunk és sokfélék. Így az is egyéntől függ, hogy ki mennyire érzi magát gazdagnak és szegénynek. A problémáink a sajátunk, bennünk lakoznak, nekünk is lehet helyre hozni, megoldani.

A pénzért keményen meg kell dolgoznunk, legalábbis a nagy többség nevében lehet ezt írni. Mivel sok időt és energiát ölünk bele munkánkba, hogy azért jussunkat meg is kapjunk, így a pénznek nagy értéke van. Amennyire csak lehetséges, érdemes olyan szakmát tanulni, amelyben ha dolgozni kezdünk, akkor örömmel éljük át a mindennapokat, ne pedig kínlódás legyen és szó szerint a túlélésért való küzdelem helyszíne. Aki jó helyen, jó munkát végez, annak a munkahely olyan terep, ahol hobbijának hódolhat.

A pénz hajkurászása közben is ott van a lelkünk is, amellyel el kell számolnunk, szembe kell azzal néznünk. Sok olyan történetet lehet olvasni, amely arról szól, hogy kimondottan szegény sorsú személy merte vállalni a kockázatot azért, hogy álmait megvalósítsa. Mert és nyert. Legtöbbször a merészség, a fejlődés és a célok elérése miatti vágy motiválja annyira az embert, hogy dönt: elindul az ismeretlen, félelmetes jövő felé. Egyáltalán nem látja az akadályokat, csakis az elérendő cél lebeg a szeme előtt. Veszíteni valója amúgy sincs. Maradni nem akar, mert enyészeté lesz, csakis az ismeretlen az, amerre elindulhat. A szegény sorból indulók teremtették már meg a lehetetlennek tűnő óriási vagyont azért, mert követték álmaikat, látomásaikat. Ehhez pedig ahhoz volt szükség, hogy hittek saját magukban, mertek változtatni.

Ez az év különben is a megvalósítás, a tettek ideje. Engedd el kicsit magadat. Merészkedj fantáziádba és hagyd, hogy felszínre törjenek benned érzések, gondolatok. Az egyikből lehet megvalósításra is sor kerül, amennyiben neki mersz vágni. Sokak megszállottja a pénznek. Ha van, akkor azért, ha meg nincs, akkor azért. Aki nehezen, sok munka árán jut hozzá a betevőhöz, annak be kell osztania minden fillért, ezért is forog az élete a pénz körül. Akinek sok van, az pedig még többet akar, ezért a kamatoztatáson jár az agya. A pénz eszköz ahhoz, hogy élhessünk, megélhessünk, jól élhessünk, de sosem szabadna, hogy átvegye felettünk az irányítást.

(Forrás: huffingtonpost.com/kép)