Jump to content

Miért jó decemberben munkát keresni?

2015. 12. 03. 13:11

A december a legtöbb ember számára a pihenés és az ünnep ideje, és ekkor bizony sokaknak meggyűlik a baja a munkakereséssel. Szabadságolások alatt nem sok cég hirdet felvételt. De akkor miért jó hónap munkakeresésre a december? Cikkünkből kiderül!

Ha munkát keresünk, az év vége azért optimális időszak, mert ekkor kihasználhatjuk, hogy eleve kevesebben küldik el önéletrajzukat az álláshirdetésekre, hiszen a legtöbben pihennek, hogy az újévben aktivizálják magukat.

Nem beszélve arról, hogy a statisztikák szerint a cégek januárban és februárban veszik fel a legtöbb munkaerőt, így jelentős lépéselőnyre tehetünk szert, ha már decemberben keresgélünk. Sőt, ilyenkor nem csak az álláskereső portálok, hanem a partik és a társasági események is segítségünkre lehetnek.

Ragadjunk meg minden lehetőséget, és ne tétlenkedjünk, ha állást keresünk! Az ünnepek és az év vége nagyszerű alkalom arra, hogy a régi ismerőseinkkel is felvegyük a kapcsolatot. A köszöntések során mellékesen megemlíthetjük azt is, hogy éppen állást keresünk.

Ha éppen munka nélkül vagyunk, menjünk el jótékonykodni egy kicsit! Az önkéntes munka mindenképp javunkra válik: reményt adhatunk másoknak, miközben hasznosnak érezzük magunkat. Emellett az újonnan szerzett ismeretségi körben, a többi önkéntessel is megoszthatjuk, hogy állást keresünk. Ne röstelljük kinyilvánítani azt, ami éppen foglalkoztat minket: a segítség gyakran onnan érezik, ahonnan a legkevésbé várnánk.

 

www.huffingtonpost.com