Jump to content

Irodai harc egy szendvics miatt

2014. 08. 26. 11:16

Bizonyára sok munkahelyen előfordul, hogy el-eltünedeznek szendvicsek, joghurtok, csokoládészeletek, vagy ebédes dobozok a közös hűtőszekrényből, mert valaki tévedésből, vagy a kínzó éhségtől hajtva elemelte őket.

Egy amerikai irodában azonban nem várt következményei lettek a névtelen szendvicstolvaj túlkapásainak, ami egy egyszerű figyelmeztető cédulának indult, hamarosan dühös üzenetek háborújává eszkalálódott.

A dolog valószínűleg úgy kezdődhetett, hogy az egyik irodistánál elszakadt a cérna, amiért valaki rendszeresen rájárt a tízóraijára, ezért nyomtatott üzenetet tűzött a konyha ajtajára, melyben felszólítja a tolvajt, legyen felelősségteljes felnőtt, és hagyjon fel a más tulajdonának megdézsmálásával. Erre azonban a tolvaj, ahelyett, hogy a lebukása után csendben lapított volna, a következőt válaszolta túlfejlett humorérzékről téve tanúságot:

„Nálam van a szendvicsed, nem esett bántódása. Tegyél tíz dollárt a hűtőszekrényben lévő tálra, vagy soha többé nem látod épségben!”

Sajnálatos módon a szendvics eredeti tulajdonosa nem vette a lapot, helyette megfenyegette a tolvajt, hogy ha továbbra sem hagy fel gyerekes viselkedésével, illetve a szendvics kéjes kínozgatásával, kénytelen lesz értesíteni minderről a személyzetist is.

A szendvicstolvajnak több se kellett, a félig elfogyasztott szendvicsről készült fényképekkel bizonyította, mire számíthat a másik, ha nem teljesíti követeléseit.

Ahogy komikusan kezdett elmérgesedni a helyzet, a felháborodott irodista végül a személyzetis főnököt is bevonta az addigra állóháborúvá fajult pulykásszendvics-gate-be, aki megfenyegette a tolvajt, hogy ha nem áll le az ételek ellpokodásával, tovább nyomoznak az ügyben.

Mintha mindez olaj lett volna a tűzre, a mókamester tolvaj, aki valószínűleg mérhetetlenül szellemesnek gondolta a dolgot, hosszú válaszleveléhez a már csak morzsákkal tarkított tányér fotóját mellékelte.

Ezzel azonban el is ásta magát.

Fordult a kocka, A HR-es Tina kinyomozta, melyik nyomtatóval készültek a levelek, majd innentől pillanatok alatt fény derült a Szendvicstolvaj személyazonosságára is.

Francis –így hívták ugyanis a vicces kedvű irodai hűtőszekrény-fosztogatót –utolsó levelében, melyet a konyhaajtóra tűzött már könyörgő hangra vált:

„Bocsánatot kérek, léci ne rúgjatok ki...”

(Az eredeti levelezés itt olvasható.)

(Kép: flickr.com)