Jump to content

A legsikeresebb anyukák II.

2014. 05. 16. 12:29

A közösségi médiában, a szórakoztatóiparban, a befektetési és ingatlanbizniszben, valamint a politikában tudtak befutni karriert azok a gyermekes hölgyek, akiket sorozatunk második részében mutatunk be.

Shakira (1 gyermek)

A 13 éves kora óta zenélő, mára kétszeres Grammy-díjas kolumbiai énekesnő – a hasonlóan sikeres katalán focista, az FC Barcelona védője, Pique felesége – az UNICEF jószolgálati nagykövete, egyúttal a Pies Descalos (magyarul: Mezítláb) nevű alapítványán keresztül féltucat kolumbiai iskola megnyitásában játszott döntő szerepet.

Donna Langley (2 gyermek)

Az Universal Pictures elnöke 4 és 2 éves kisgyermek édesanyjaként az egyik legbefolyásosabb hollywoodi üzletasszony, többek között a filmipari mogul gyártási stratégiájáért felel.

Barbara Novick (3 gyermek)

1988-ban alapította a BlackRock multinacionális befektetési társaságot, melynek a mai napig az egyik vezetője. A globális menedzsment tagjaként, alelnökként cége valamennyi üzleti vonatkozására rálátása van.

Shonda Rhimes (3 gyermek)

Olyan sorozatok forgatókönyvírójaként került az elmúlt évtizedben rivaldafénybe, mint a Magyarországon is vetített Botrány és a Grace Klinika.

Sheryl Sandberg (2 gyermek)

A Facebook ügyvezető igazgatója a dolgozó nő modelljét testesíti meg, régóta küzd azért, hogy minél több hölgy juthasson vezető beosztásba a versenyszektorban. Legutóbbi kezdeményezése – amelyről a marmalade.hu is beszámolt –, hogy a pejoratív felhangú bossy kifejezést ne használják a szebbik nem képviselőire.

Yingluck Shinawatra (1 gyermek)

Thaiföld első, 2011-ben megválasztott és a minap megbuktatott miniszterelnök-nője sikeres üzleti karriert hagyott ott a politikusi pályáért, az AIS távközlési cég ügyvezető igazgatója volt.

Katie Jacobs Stanton (3 gyermek)

Nemrég igazolt a Twitter nemzetközi stratégiai részlegének vezetői posztjára, hogy kamatoztassa a Yahoo-nál és a Google-nál szerzett tapasztalatait, de volt ő az amerikai külügyminisztérium innovációs irodájának szakmai tanácsadója is.

Kerry Washington (1 gyermek)

A Botrány című sorozat Emmy-díjas sztárja – aki nemrég adott életet Isabelle nevű kislányának –, egyúttal szenvedélyes aktivista. Olyannyira, hogy ebbéli ténykedését Barack Obama elnök kitüntetéssel ismerte el.

Susan Wojcicki (4 gyermek)

Mielőtt a YouTube elnök-vezérigazgatójává nevezték ki, a 45 éves hölgy a Google hirdetési főnöke volt, s az AdWeek magazin a szakma legfontosabb személyének kiáltotta ki, mint akinek jelentős érdemei voltak abban, hogy a keresőprogramjáról ismert cég 43,7 milliárd dollárt kaszált 2012-ben. Ennél is elismerésre méltóbb, hogy a CNN szerint minden este 6 és 9 között felfüggeszti munkáját, hogy a családjával legyen.

Zhang Xin (2 gyermek)

Az önerejéből meggazdagodott, nettó 3 milliárd vagyonú kínai hölgy férjével alapított cége, a SOHO Kína legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalkozása.

(Fotók: Business Insider)