Jump to content

Macsó Top 100

2014. 05. 09. 12:19

Kósa Erika és a 99 férfi – így summázható a 100 leggazdagabb magyar legfrissebb toplistája, melyre a tavalyinál 300 millió forinttal többel, 5,3 milliárddal lehetett felkerülni, s az egyetlen hölgy 5,5 milliárdjával a 97.

A gazdagabbak még gazdagabbak lettek egy év alatt – derül ki a Napi.hu most publikált összesítéséből. A 100 legtehetősebb magyar 2460 milliárd forintos összvagyona ugyanis 180 milliárddal haladja meg a tavalyit. Személyi összetételük azonban változott, kilenc újonc található a rangsorban. Egyből a 24. helyre került Polony István az Olajterv-csoport 47 százalékának megszerzésével, az 52-ikre pedig a mérnöki szolgáltatásokat nyújtó Evopro-csoport egy részét értékesítő Mészáros Csaba.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója immár negyedik éve a listavezető, ezúttal 150 milliárd forinttal, s mögötte ugyanazok szerepelnek, mint egy éve: Bige László, a Péti Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa 145 milliárddal és az online elektronikus szolgáltatásokból megtollasodott Gattyán György 135 milliárddal.

A Brokernetből kiválva a Consequit Pénzügyi Tanácsadó és Biztosításközvetítő Zrt.-t megalapított Kósa Erika ugyan az egyetlen hölgy a toplistán, ráadásul 5,5 milliárd forintjával ő is csak épp hogy felkerült oda, hiszen a 97., ám mivel a 100 közé öt család is bejutott, meglehet, nem ő egyedül képviseli a szebbik nemet.

Budapesten lehet összefutni a legtöbb magyar gazdaggal, egészen pontosan a 100-ból 62-vel, míg vidéken Debrecen vezet, 6 fővel, Győrött öten, Székesfehérvárott négyen élnek a legnagyobb vagyonnal rendelkezők közül, míg a kisebb városok közül Jászberény hármuknak, Szekszárd pedig kettejüknek ad otthont.

(Fotó: capitalandmain.com)