Jump to content

Az igazi adu ász: a tapasztalt róka

2014. 03. 10. 11:24

Miért és mennyiben előnyös üzleti szempontból 55 évnél idősebbeket alkalmazni? Egy brit pénzügyi szervezet, a Nationwide Building Society által végzett széleskörű, több, mint 2000 embert felölelő kutatása szerint az idősebb emberek foglalkoztatása mindenképpen előnyös üzleti döntés –számolt be róla a Daily Mail.

Az idősebb munkatárs mellett számos érv szól, derül ki a felmérésből. A legtöbb ember szerint az idősebb kolléga jótékony hatással van a munkahely hangulatára, hiszen nem csak jó példát mutat társaiknak, de mentorként is kiváló. Mivel fiatalabb kollegáiktól hamar megtanulják az új eszközök használatát, technikailag sincsenek elmaradva az ifjabb generációktól.

A felmérés azt is kimutatta, hogy az 55 évnél idősebb korosztály fele nem hiányzott a munkahelyéről betegség, vagy másnaposság miatt, sőt, legtöbbjük rendszeresen korábban érkezik be.

A megkérdezettek csupán 3%-a gondolta úgy, hogy 55 éves korában nyugdíjba megy, míg hét emberből egy attól félt, nem lesz képesek visszavonulni hetven éves kora előtt.

-Az idősebb kollegák tapasztaltak, szorgalmasak és lelkiismeretesek. –állítja Alison Robb, a Nationwide csoportvezetője, majd hozzáteszi, - ha az állomány generációs sokszínűsége visszatükrözi a fogyasztók korosztályait, az mindenképp egy bölcs üzletpolitika.

Ha figyelembe vesszük, hogy 2019-re a Sloan Center jóslata szerint a munkaállomány negyede (más előrejelzés szerint viszont akár 35%-a is) 55 évnél idősebbekből fog állni, különösen előnyös, ha már most megbecsüljük őket.

(Kép: arkinspace)