Jump to content

A kerti grillezés jobban hízlal

2014. 08. 29. 11:14

Ha diétázik, vagy nagyon kell vigyáznia a vonalaira, legjobban teszi, ha messzire elkerül minden kerti ünnepséget! Egy felmérésből ugyanis kiderült, hogy a szabadban való grillezés során akár a háromszorosát is befalhatjuk a szokásos kalória-mennyiségünknek.

Míg normális esetben, otthon az étkezőasztalnál falatozva az emberek többsége nem eszik meg 500-700 kalóriánál többet, egy kerti hússütögetős összejövetel alkalmával akár 1800 kalóriát is bekebelezhetünk egy ültő helyünkben.

A felmérésből kiderül, hogy a grillezés során főleg hamburgereket, vörös húsokat, kolbászkákat dobunk a rácsra, hozzá köretnek pedig krumplisalátát fogyasztunk. Ezekből egy tányérnyi adag körülbelül 900 kalóriát tartalmaz. Ha itt megállnánk, nem is lenne nagy gond, ám legtöbbünk megrészegülve az ínycsiklandó illatoktól visszamegy repetázni a grillsütőhöz. A jó társasághoz és a remek ételekhez pedig rendszerint néhány pohárka sör vagy bor is dukál, amik azonban még inkább megdobják a bevitt energiamennyiséget.

Míg otthon odafigyelünk arra, mennyit és miből veszünk a tányérunkra, egy grillezés alkalmával az ember könnyebben elveszíti a fonalat, állítják a szakemberek.

A kerti sütögetős alkalmak ritkasága és szezonális jellege miatt azonban talán mégsincs sok ok az aggodalomra, elég ha grillezést követő napokon jobban odafigyelünk a táplálkozásunkra. 

(Kép: foodandwine.com)