Jump to content

A biztonságos étkezés legújabb vívmánya

2014. 08. 29. 15:09

A legfinomabb falatok bizonyára azok, amik nem csak hogy drasztikusan hízlalnak, de még a kezünk is csupa maszat lesz tőle. Míg az előbbi problémára sajnos nem született tudományos megoldás az önmegtartóztatáson kívül, az utóbbira mindannyiunk örömére itt az áttörés!

Hamburger, pizza, gyros, fűszeres csirkeszárnyak, lekváros fánk: megannyi finomság, amit azonban jóval a bekebelezésük után is hosszasan takaríthatunk a kezünkről. Ám ennek a maszatos korszaknak ezennel vége!

Ha ön cseppet sem ódzkodik attól, hogy takaros kis gumióvszer-szerű izéket húzzon az ujjai végére, akkor ezentúl nem kell a pizza paradicsomszószát ledörzsölgetni a kezeiről.

Egy dél-koreai feltaláló hozta létre az ’ujj-kotonokat’, amik valójában aprócska, eldobható kesztyűk.

Az ötszáz darabos kiszereléssel érkező gasztro-kotonok (nevükhöz méltóan) nem csak a maszattól, de a baktériumoktól is megvédenek, hiszen a segítségükkel még az utcán sem kell koszos kézzel az ételhez nyúlnunk, tanácsolják a gyártók.

Vagy akár étkezés előtt és után kezet is moshatunk.

(Daily Mail, kép: designtaxi.com)