Hamburger, pizza, gyros, fűszeres csirkeszárnyak, lekváros fánk: megannyi finomság, amit azonban jóval a bekebelezésük után is hosszasan takaríthatunk a kezünkről. Ám ennek a maszatos korszaknak ezennel vége!
Ha ön cseppet sem ódzkodik attól, hogy takaros kis gumióvszer-szerű izéket húzzon az ujjai végére, akkor ezentúl nem kell a pizza paradicsomszószát ledörzsölgetni a kezeiről.
Egy dél-koreai feltaláló hozta létre az ’ujj-kotonokat’, amik valójában aprócska, eldobható kesztyűk.
Az ötszáz darabos kiszereléssel érkező gasztro-kotonok (nevükhöz méltóan) nem csak a maszattól, de a baktériumoktól is megvédenek, hiszen a segítségükkel még az utcán sem kell koszos kézzel az ételhez nyúlnunk, tanácsolják a gyártók.
Vagy akár étkezés előtt és után kezet is moshatunk.
(Daily Mail, kép: designtaxi.com)