A joghurtban található probiotikumok hatékony segítséget nyújtanak az allergiás tünetek ellen, állítják amerikai tudósok. A ’jó baktériumok’ ugyanis befolyásolhatják a fehérvérsejtek működését, aminek köszönhetően javul az immunrendszerünk is.
Az amerikai kutatók 23 kutatás eredményeit vetették össze. A közel kéttucatnyi vizsgálatban több, mint 1900 ember vett részt.
A szakemberek bebizonyították, hogy a johurtot fogyasztóknál sokkal erőteljesebben csillapodtak a tünetek azokkal szemben, akik csupán placebót kaptak. Ebből megállapítható, hogy a probiotikumok képesek megváltoztatni az allergia lefolyásának erejét, ezáltal pedig jelentősen csökkentik a tüneteket és az életminőséget is javítják.
Bizonyára nagyszerű hír ez sokaknak, főleg annak a fényében, hogy a felmérések szerint minden ötödik embert érintenek a szénanáthával járó szezonális kellemetlenségek.
(Kép: mvcp.com.au)