Jump to content

Így csomagolj a környezettudatosság jegyében

2023. 12. 20. 19:00

Napjainkban különös figyelmet érdemel a környezetvédelem és erről karácsony idején sem kell lemondani. Sőt!

Környezettudatos ajándékcsomagolás során olyan módszereket alkalmazz, amelyek csökkentik a hulladékot és támogatják a fenntarthatóságot.

 

Újrahasznosítás: nézz körül otthon, hogy az előző évekből nem maradt-e használható csomagolópapír, dísztasak, esetleg cipős doboz. Ha találsz, akkor nyert ügyed van, mert se pénzt nem kell kiadnod, de még a környezetet is megóvod ezáltal.

Textilanyagok használata: gondolkodj olyan csomagolásban, amely esetében maga a csomagolóanyag is tovább élhet. Az ajándékot csomagold textilbe és csak kötsd át szalaggal.

Ajándékban az ajándék: sál, terítő vagy bármilyen nagyobb, csomagolásra alkalmas darabba is be lehet burkolni a másik ajándékot. Ebben az a jó, hogy egyszerre két darabot kap a megajándékozott és egyik sem a kukában végzi.

Újrahasznosított csomagolópapír: a már eleve újrahasznosított csomagolópapír esetében nem kell sokat beszélni.

Az ajándék egyben csomagolás is: sok ajándéktárgyat a gyártó olyan szépen csomagol be, hogy felesleges további csomagolásban gondolkodni.

 

Textiltáska: a tudatos vásárlóknál mindig van textilszatyor, amelybe a megvásárolt termékek kerülnek. Ám a textiltáska éppen emiatt csomagolásként is kiváló, hiszen hosszú élete lehet egy ilyen táskának.

Saját készítésű természetes: a természetben lebomló anyagokból, a saját kezünk által készített csomagolás remek szolgálatot tesz. Igaz, hogy szánni kell rá időt, de ez plusz odafigyelést jelent annak, akinek átadjuk az ajándékot.

A csomagolásra felkerülő egyéb dekorációk szempontjából is érdemes természetes anyagokban gondolkodni. A fenyőág, a toboz, a szárított narancs, a fahéjrúd mind remek és illatos díszítést adhatnak.

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)