Jump to content

Segítség a gazdi nélkül élő állatoknak (X)

2023. 05. 08. 06:00

A legtöbb négylábú gondos és szerető gazdival él együtt, megfelelő mennyiségű táplálékot, törődést és szeretet kapva. Vannak azonban olyan társállatok, akiknek kevésbé szép élet jutott, az utcáról, árokpartról kerültek védettebb körülmények közé, s most menhelyen élnek, örökbefogadásra várva – róluk gondoskodik a SPAR Magyarország, illetve az Országos Állatvédőrség Alapítvány akciója, mely során állatvédő szervezetekkel karöltve állateledel-gyűjtést rendeznek az INTERSPAR áruházakban.

A legkisebb segítség is nagy segítség!

A Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót immár harmadik esztendeje szervezi meg a hazai üzletlánc az Országos Állatvédőrség Alapítvány szakmai koordinálásával annak érekében, hogy ráirányítsa a figyelmet a felelős állattartásra, a nehéz helyzetben lévő négylábúak sorsára, s a velük törődő civil szervezetek munkájának fontosságára. A kezdeményezés során száraztápot, konzervet, kutyaszalámit, alumínium tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek a menhelyeken élő kutyák és macskák ellátásához. Akár egy konzervdoboznyi étel is nagy segítséget jelenthet egy gazdira váró kisállatnak.

Az összefogás nyertesei: a kisállatok!

A leadott adományok azért is jelentenek óriási segítséget a menhelyeknek, mert így több anyagi forrásuk marad orvosi ellátásra és telepfejlesztésre. Amikor vásárolni mész, Te is tegyél a kosaradba, bevásárlókocsidba adományt, amellyel egy kis jószágról gondoskodhatsz, aki akár a tiéd is lehetne.

Kösd össze a kellemest a hasznossal

A hétvégi bevásárlást akár össze is kötheted a jótékony kezdeményezéssel! Május 13-án, szombaton és 14-én, vasárnap 10-16 óra között országszerte valamennyi INTERSPAR áruházban, több mint harminc állatvédő szervezet aktivistája fogadja az adományokat a kasszazónák közelében.

Írd fel ezt a teendőt is a bevásárlólistádra!

Az akció részleteiről és az adománygyűjtés eredményéről a https://www.sparafenntarthatojovoert.hu/mancsabajban linken olvashatsz még többet. Ezen az oldalon bővebb információt kaphatsz a programban részvevő állatvédelmi szervezetekről, de tájékozódhatsz a gyűjtésben részt vevő budapesti és vidéki áruházak elérhetőségéről is.

(Forrás: Szerkesztőség)