Jump to content

A szerencsések közé tartozol?!

2022. 11. 13. 19:00

Érezted már úgy, hogy egy pillanat, egy esemény annyira magával ragadott, hogy attól nemcsak azt a momentumot élted meg különlegesként, hanem magadat is szerencsésnek tartottad azért, mert megélhetted?

Hullócsillagot látni is az az élmény, amely ritka és emiatt olyan különleges. Valljuk be őszintén: nem túl gyakori pillanat, hogy az égre pillantva fényes csóva kíséretében meglátjuk, ahogy egy hullócsillag – ahogyan a köznyelv nevezi – belép a Föld légterébe és nagy fény kíséretében elég. Persze, tudjuk, hogy az a csillag nem is csillag, hanem meteor, netán űrszemét, amely elég. Ami pedig ég, az világít is. Nos, mivel nem olyan gyakori látvány egy ilyen, ettől olyan kivételes. Emiatt érezhetjük azt a magasztos érzést, hogy mennyire szerencsések vagyunk.

Minden szokatlan élmény nagyobb eséllyel marad meg az emlékeink között és ahhoz hajlamosak vagyunk belegondolni azt is, hogy a sors így üzen nekünk, esetleg utat mutat, vagy minden jóra fordul, ha épp mélyponton vagyunk.

Pont ilyen különlegesnek éreztem magamat és az adott pillanatot, amikor tegnap az égre felpillantva megláttam a hosszan elnyúló fénycsóvát. Többen voltunk kint az udvaron és együtt láttuk az égi tüneményt, de én éreztem kitüntetettnek magamat. Valószínűleg a többiek is így érezhettek (de nem biztos).

Ha már ennyire nem mindennapi csodában volt részem, kívántam is. Gyerekkoromban nyaranta sokat fürkésztük apukámmal a csillagos eget. Kiheveredtünk a fűre és órák hosszat fürkésztük a nyári égboltot. Lehet, csak egy-két hullócsillagot láttunk, de akkor kívántunk, mert ez volt a szokás. A tegnapi csodámból kifolyólag eszembe jutott az, hogy vajon miért társítunk kívánságokat hullócsillag láttán? És vajon azok teljesülnek.

Persze, lehet véletlen egybeesés is, amikor a kívánság tényleg teljesül, no meg hihetünk is a hullócsillagok erejében. Az biztos, hogy olykor az a titka ezeknek a kívánságoknak, hogy tenni kell érte. Azaz a beteljesülés, a cél elérése nem függ mástól, csakis tőlünk.

Aztán persze jó azt hinni, hogy az univerzumon túl is van valami csodás erő, amely az utunkat egyengeti. Miért ne lehetne épp a hullócsillag szerencséjében hinni? De ha már kívánunk, az legyen egyszerű, egyértelmű, lényegre törő és világos.

Azon is meglepődtem, amikor néhány évvel ezelőtt egy nyári estén felnőttek társaságában szóba kerültek a hullócsillagok és többen azt mondták, hogy még sosem láttak olyat. Abban a pillanatban megint olyan kiváltságosnak és szerencsésnek éreztem magam. Már majdnem megsajnáltam őket és arra motiváltam a társaságot, hogy fürkésszük együtt az eget. Így jutottak felnőttfejjel ehhez az égi jelenséghez és szerencséhez.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)