Jump to content

Angyallá lett Olivia Newton-John

2022. 08. 11. 19:00

Sokakat érintett nagyon szomorúan Olivia Newton-John halálhíre. Generációk nőttek fel zenéin és szerethették a Grease filmmusicalben is.

A csillogó tekintetű Olivia Newton-John neve talán tényleg a Grease-ből ismert leginkább. John Travoltával játszott főszerepe meghozta számára a világhírnevet, az ismertséget. Habár tiniként szerepelt a filmben, valójában már a húszas évei végét taposta akkor a színésznő.

Ha azt hitted, hogy John Travolta habarodott bele Olovoába, akkor tévedsz. A Kenickie-t játszó Jeff Conaway volt az, aki már a forgatás során teljesen elvarázsolta a fiatal férfit. Oliviával ugyan sosem alkottak egy párt, de a nővérét feleségül is vette. A sors fintora vagy revansa ez?

A You’re One That I Want című Travoltával közös daluk talán még a mai fiatalok számára sem ismeretlen. Örökre bevésték magukat a film- és zenetörténet könyvébe.

Habár a Pomádé első része őrületes sikert aratott, a második már közel sem annyira. Ennek ellenére a kétezres évek elején Olivia Newton-John és John Travolta is támogatta azt az ötletet, hogy a Grease harmadik résszel is előrukkoljon.

Nemcsak színésznő, hanem énekes is volt. A Physical című szám lehet nem mond semmit egészen addig, amíg meg nem halljuk.

Sőt a mai fiatalokhoz is eljutott ez a sláger, habár kevesen tudhatták eddig, hogy Dua Lipa, ugyanilyen címen megjelent dala ezt dolgozza fel. Nos, kedves fiatalok! Most már ezt is tudjátok.

Habár sokak ismerete ennyiben ki is merül Olivia Newton-John munkásságát illetően, de érdemes tudni, hogy zenei előadóként több TOP10-es dallamot adott a világnak és ezt kétszer is Grammy-díjjal jutalmazták.

Többször feltűnt életében a gyilkos kór, de dacolt a betegséggel. Hitt a természetes gyógyerőben, ezért amikor megállapították a mellrákot, drasztikus növényi diétára fogta magát, amelynek köszönhetően leküzdötte a daganatot. Hitt abban is, hogy az éneklés is egyfajta terápia. Később, amikor ismét feltűnt a feje felett a fekete felhő, akkor is kevésbé mérgező gyógymódokat keresett.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)