Jump to content

Programötletek nyaralás mellé vagy helyett

2022. 07. 04. 19:00

Sokan már belecsaptak a lecsóba és a szabadság megkezdése egyet jelent a nyaralással is. Irány külföld vagy belföld, de egy a lényeg, hogy ne otthon legyenek. Ám sokan vannak, akik maradnak.

Van, akinek időben, másnak anyagiakban nem adatik meg a nyaralás, de ha mégis, az nem biztos, hogy az egész szabadság idejét kitölti. A dolgos mindennapok után ugyan jól jön a semmittevés. Már, aki szereti a passzív pihenést. Sokak számára ez inkább riasztó, így folyton azt keresik, hogy mit csináljanak.

Nos, hogy a szabadság, a nyári pihenés szórakozásról szóljon, ahhoz érdemes kicsit túllátni a mindennapokon. Bevonhatóak a közeli és akár távolabbi családtagok, barátok, de akár a szomszédok is a szórakozásba. Ráadásul el sem kell utazni otthonról, így szuper lehetőség azoknak, akik már túlvannak a nyaraláson, és azoknak is, akik idén kénytelenek lemondani arról.

Szórakoztató nyár

Szervezz bulit

A kerti partiknak, medencés (akár felfújható) bulik idejét élve kihagyhatatlan program. Az evés, ivás, beszélgetés, de akár a fergeteges táncolás, éneklés is beleférhet. Készülhetsz saját, a kertben készült étellel, de ha pénztárcakímélőre vágysz, hirdesd azt meg batyus buliként. Vagyis mindenki hozzon magával némi finomságot és máris kész a partihangulat.

Főzés, sütés

Lehet az előre megtervezett, de rögtönzött ötlet arra, hogy a család, barátok összegyűljenek. A közös sütés-főzés hangulatát sokan imádják, és nemcsak az ételek kapnak plusz, semmihez sem fogható ízt a szabadban való készítéskor, de az elfogyasztásuk is egészen más hangulatú. Süssetek szalonnát, készítsetek. Ha szalonnát süttök, a megmaradó parázs melletti beszélgetés hangulatát is átélhetitek.

Keverés, mixelés

Ha már kerti parti, akkor az italoknak is helyük van. Az internet bőségesen ajánlja a jobbnál jobb koktélokat, amelyeket el is készíthettek.

Kézműveskedés

Ugyancsak lehet baráti vagy családi program. Ötleteljetek, hogy mit szeretnétek közösen megvalósítani. Szerezzétek be az ahhoz szükséges alapanyagokat és lássatok neki. Ki tudja, lehet, hogy annyira belejöttök valamibe, hogy akár egy kis extra bevételért még értékesíteni is tudjátok.

Kirándulás a közelben

Ha nem fér bele a nyaralás, talán egy nem túl messzire szervezett kirándulás mégiscsak beleférhet. Dugjátok össze a fejeteket, hogy milyen lehetőségek vannak a közelben és fedezzétek fel közösen!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)