Jump to content

Készülsz vagy kikészülsz? Te döntésed!

2021. 11. 28. 19:00

Habár néhány nap múlva december havába lépünk, talán mégsem vagyunk felkészülve a karácsonyi ünnepekre. Itt az ideje?!

Kétségtelenül szép és meghitt ünneppé válhat a karácsony, de még szebb, ha mindezt idegbaj nélkül tudjuk le. Fel is tesszük a kérdést: belekezdtél már a készülődésbe?

Nyugalom! Nem késtél még el vele, de ne hasonlítsd magadat azokhoz, akik már nyáron rástartolnak az akciókra, amelyekre már azért csapnak le, hogy a karácsonyra készülődjenek. Valljuk be, talán ők vannak kevesebben. Még novemberben is nehezebb az ünnepekre gondolni. Sokunknak a december hónap elérése az a határ, amikor már aktuálisnak érezzük.

Külső és belső rákészülés

Habár sosem késő megkezdeni a készülődést, de úgy lehet igazán ráhangoldóni, ha saját magunkat is karácsonyi hangulatba hozzuk. Ehhez segítséget adnak a beltéri és kültéri ünnepi dekorációk, gyertyák, de a legfontosabb, hogy a lelkünket is fel tudjuk díszíteni.

Sokaknak jelent egyet a karácsony a végtelennek tűnő sütéssel és főzéssel. Mire odakerül az ember, hogy ünnepelni tudna, arra talán már ereje sem marad. Van értelme ennek? Persze van, hogy mindezt olyan örömmel tesszük, hogy nem okoz gondot, de ha a karácsony csak erről szól, már rég rossz. Mi lenne, ha idén arra koncentrálnánk a legtöbben, hogy élvezzük a család és a barátok társaságát? Igazán elhagyhatnánk a stresszes készülődést és helyette tényleg a pihenésről, a közösen töltött időről szólna a karácsony?

Ha az ételek készítésének drámáját elengedjük, akkor a karácsonyfa kiválasztása se jelentsen akkora terhet. Legyen és lehessen díszíteni. Nem ez a lényeg? Nem a tökéletes fa megtalálása fogja az ünnepet is pompássá tenni. A némileg hiányos vagy ferde fenyőt is úgy lehet díszíteni és forgatni, hogy a maga tökéletlenségében válik tökéletessé.

Az ajándékok beszerzése, az arra való megteremtése, összegyűjtése egy másik fontos kérdéskör. Anyagias világunkban sajnos nagyon is sokat adunk erre. Közhelynek tűnik, de az együttlétre kellene koncentrálnunk, mégis úgy gondoljuk, hogy ajándék nélkül ünnepelni szinte tilos.

Az utóbbi időben családokat tépázott meg a koronavírus-járvány miatti korlátozások. Idén mindenképp tervezzünk úgy, hogy a családunk közelében leszünk. Ha mégsem megy, azért még a léleknek így is némi vigaszt adhat az online jelenlét.

Ne keress kifogást! Csakis tőled függ, hogy mivel töltöd meg a decembert és magát a karácsonyt. Sose feledd, hogy legelőször magaddal kezdd. Hozd magad hangulatba, hogy át tudd adni saját meggyőződésedet másoknak is.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)