Jump to content

Iszod a csapvizet?

2021. 07. 12. 19:00

A klímaváltozás és az emberi környezetszennyezés érezteti negatív hatásait. Mára már egyre inkább tudatosul az emberekben, hogy egyre nagyobb a baj és ennek megfelelően egyénenként is sokat törekednek arra, hogy némileg mentesíteni tudják a környezetet.

A környezettudatosság abban is megmutatkozik, hogy lecsökkentjük a hulladéktermelést, különös tekintettel a műanyagra. A július évek óta műanyagmentesen is eltelhet és sokan ehhez az elképzeléshez is tartják magukat. Valóban másképp kell gondolkodni akkor, ha műanyagmentesen szeretnénk élni – nemcsak júliusban, hanem általában is -, ugyanakkor nem lehetetlen.

 

Palackozott víz, úri mulatság

Ahogy beköszöntött a nyár és még inkább a hőség, egyre gyakrabban látom, hogy a bevásárlókocsik nagy rész palackozott ásványvízzel van megrakva. Kétszer fizet az ember így vízért, ugyanis fizet a vezetékes csapvízért, és ha ragaszkodik a palackozott vízhez, akkor azért is.

A csapvíz sem ingyenes, de mivel alapjában véve fizetünk érte, érdemes lenne kihasználni arra is, hogy ivóvízként is fogyasszuk. A magyar csapvíz ráadásul nagyon jó minőségű. Ennek ellenére, aki nem szeretne tisztított csapvizet inni, még mindig lehetősége van, hogy víztisztító berendezéssel, kancsóval tovább finomítsa és szűrje a csapból érkező vizet. Hazánk vízkészlete nemcsak jó, de arra is elegendő, hogy az összes magyar települést ellássa. A jó minőségű csapvíz azt jelenti, hogy vetekszik a boltban kapható ásványvízzel. Ez azt jelenti, hogy az  víz, amelyet sokan csak fürdésre, mosogatásra használnak, valójában értékes ásványi anyagokat is tartalmaz. Ilyen értelemben pedig mondhatni felesleges palackozott ásványvizet vásárolni és fogyasztani.

Nemcsak a műanyag palack használatáról van szó, a műanyag hulladékról. Ez ennél sokrétűbb. Ugyanis az, hogy a boltokba eljussanak a palackozott ásványvizek, meg kell szervezni annak utaztatását. Kamionokkal szállítják a gyártótól az üzletekig a termékeket, amely ugyancsak nem a környezetvédelem jegyében történő eljárás.

A Hell Energy termékei ismertek és előszeretettel fogyasztjuk is hazánkban, de most újabb ötlettel álltak elő. Floewater nevezetű új termékük ugyanis víz, méghozzá csomagolásmentes víz. Ez azt jelenti, hogy nincs palackozva, és szállodák, éttermek, munkahelyek számára kínálnak ezzel megbízható és minőségi ivóvízforrást.

A Floewater vízszűrő berendezéssel tisztított friss és kellemes hűvös vizet szolgáltat, és a Hell Energy éppen azt szeretné elérni, hogy az emberek hozzáállását módosítsa a csapvízzel kapcsolatban.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu, www.floewater.hu | Képek: pixabay.com)