Jump to content

De jó ez a fotó, csak én ne lennék rajta!

2021. 06. 11. 19:00

Önmagunkat el kell fogadni, hiszen ebbe a testbe születtünk. Más bőrébe nem bújhatunk. A boldog élet érdekében jobb, ha elfogadjuk magunkat.

Könnyű azt mondani. Főleg akkor, ha fotókat nézegetve meglájuk saját magunkat. Te sem szereted a rólad készült fotókat? Ezzel egyáltalán nem vagy egyedül. Nagyon kevesen elégedettek azzal a látvánnyal, amelyet egy fénykép ad vissza önmagáról. Ráfoghatjuk arra, hogy éppen nem a legjobb formánkban ért a fényképezés, vagy a fény nem volt ideális, azért hunyorogtál. Nem a legelőnyösebb oldalad tükröződik vissza a fotó láttán?

 

Miért nem látod jónak?

Vegyél a kezedbe egy olyan képet, amelyen többen is szerepeltek és mutasd meg azt a képen lévőkkel is. Szinte biztos, hogy többen el fognak ámulni a látottakon, hogy az milyen vállalhatatlan. Persze, a legtöbben saját magukat tartják a kakukktojásnak. Vagyis mindenki más jól néz ki a fotón, de saját magukkal nincsenek megbékülve.

A jó smink, ruha, beállítás, fényviszony lehet az, ami előnyünkre sokat változtathat a saját megítélésünkben.

Érdekes az is, hogy míg mi saját magunkkal elégedetlenek vagyunk, addig mások nem is értik azt, hogy mi a bajunk a fotóval?

Általában igaz az is, hogy nemcsak a rólunk készült fotókat nem szeretjük nézegetni, hanem a saját hangunk visszahallása is megdöbbenést vált ki belőlünk. A saját hangunkat akkor halljuk úgy, mint mások, ha valamilyen felvételről visszahalljuk azt. A fejünkben lévő csontok és szövetek torzítják a fejünkben a hangot, vagyis mi halljuk a saját hangunkat másképp, mint a valóság.

Saját magunkat fotókon, tükörben látjuk viszont, ami első alkalommal olyan látványt nyújthat, mintha idegenek lennénk magunknak. Ezért látjuk magunkat idegennek, nem tetszőnek. Ha egyre többször nézzük meg magunkat egy-egy fotón, annál ismerősebb a látvány, annál hamarabb megbarátkozunk a látottakkal és képesek leszünk elfogadni azt.

Abban is van valami, hogy a tükörben viszont látott arcunk másnak tűnik, mint ami a fotón felfedezhető. Az arca szinte senkinek sem teljesen szimmetrikus, de a kisebb eltérést is orbitálisnak, nagyon látványosnak érezhetjük, ami ugyancsak a nemtetszést generálja.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)