Jump to content

Netre fel! A magabiztosabb használat érdekében

2021. 05. 13. 19:00

A generációk közötti különbség egyre inkább összemosódó, de még mindig érzékelhető különbsége az, hogyan állnak a modern eszközök használatához.

Teljesen egyértelmű, hogy a most nagyszülőként élő korosztály számára mást jelent az okostelefon, a vezeték nélküli fülhallgató vagy bármi más, mint a mostani fiataloknak.

A mai gyerekek már ezek közé a kütyük közé születnek és használatuk teljesen egyértelmű számukra. Habár az egy vagy két generációval idősebbek is használják már az új technikát  - kénytelenek, hiszen csak az van -, de számukra még okozhat nehézséget a megfelelő kezelés. Nem véletlen, hogy a nagyszülők gyakran az unokáktól kérnek segítséget a számítógép, a telefon és az internet használatával kapcsolatosan.

Bizonyára sok fiatal szembesült azzal a problémával, hogy az idősebbek számára tanácsot, gyakorlati segítséget kellett nyújtaniuk ahhoz, hogy eredményesen tudják használni a készülékeiket. Ezt a terhet igyekszik most levenni a fiatalabbak válláról. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság új kampányának köszönhetően a digitális felkészületlenség javításán dolgoznak.

Netre fel!

A kampány a Netre fel! névre hallgat és arra hivatott, hogy az időseket rávezethessék az internethasználat mikéntjeire. Ennek érdekében könnyen érthető, átlátható tudástárral, podcasttal, hagyományos és közösségi média eszközök segítségével állnak az idősek rendelkezésére.

Nemcsak a használatban, hanem abban is segítenek, hogy milyen telefont érdemes vásárolni, mire érdemes figyelni, hogyan vásároljanak és bankoljanak az internet segítségével.

Habár most megnyílni válik a világ és a korlátozásokat megszüntetik, de éppen ez az elszigeteltség hívta életre azt, hogy az idősek hatékonyan tudják elsajátítani az új eszközök és lehetőségek magabiztosabb használatát.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)