Jump to content

Van már zöld igazolványod?

2021. 04. 16. 19:00

Amióta feltűnt a világon végigsöprő koronavírus-járvány, úgy kezdődött meg az ellene való védekezés is. Ezt tapasztaljuk már - kis megszakítással – egy éve.

A megelőzés, a járvány lassítását korlátozó intézkedésekkel igyekeztek megvalósítani, ezért a világon sokfelé maradtak kényszerűségből otthon az emberek. Home office, távmunka, digitális oktatás, karantén. Az addig akár ismeretlen fogalmak bekúsztak az életünkbe és van, akinek a mai napig tart. Csak tavaly nyáron kaptunk némi lélegzetet a fojtó vírus elleni küzdelemben.

A tudomány emberei nem sokat vártak arra, hogy megoldást találjanak a fertőzés megállására. Szerte a bolygónkon kutatók dolgoztak azon, hogy hatékony vakcinát fejlesszenek ki a hatékony megelőzés érdekében. Mára már többféle oltóanyag közül választhatunk és hazánkban is megkezdődött a vakcinával való védelem.

Szabadság?!

Saját és környezete egészsége érdekében már meghaladta a beoltottak száma Magyarországon, nemcsak védettséget remélve, hanem nagyobb szabadságot is. Vajon mindkettő teljesülni fog maradéktalanul?

Többféle oltóanyag áll a rendelkezésünkre és jogunkban áll eldönteni, hogy melyiket szeretnénk, valamint a fennálló betegségek esetében az orvos javasolhatja a számunkra ideális vakcinát. Oltás nélkül, de már igazolt koronavírus-fertőzésen átesett személy, valamint a beoltottak igényelhetik a koronavírus elleni védettség igazolására alkalmas igazolványt. Ugyanakkor az a személy is jogosult az igazolványra, aki mindenféle tünet és betegség nélkül átesett a betegségen, de arról nem tudott, viszont a teszt kimutatja az ellenanyagot szervezetében. A koronavírus elleni védettség igazolására alkalmas igazolvány ingyenes és automatikus is és nincs érvényességi ideje.

A digitális zöld igazolványt bármilyen oltás esetében megkapható. Neked van már?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)