Jump to content

Máshogy, mint korábban

2021. 03. 30. 19:00

Teljesen megváltozott minden, amióta beférkőzött az életünkbe a koronavírus. Nem akartuk, hogy ez így legyen, azt meg pláne nem, hogy ilyen sokáig köztünk időzzön.

Olyan nehézségek elé állított a koronavírus-járvány, amelyet eddig még sosem tapasztaltunk. Maszkhasználat, időkorlátozás, fertőtlenítés, otthonról történő munkavégzés és tanulás. Sok minden úgy zajlott és zajlik még most is, ahogyan eddig még nem volt. Talán nem normális ez az életforma, de most mégis mindennapossá vált az életünkben. Megvonásokkal, korlátozásokkal, szigorításokkal tarkított életet élünk, amely azt is jelenti, hogy nem úgy zajlik a rokonokkal, barátokkal, ismerősökkel való kapcsolattartás sem. Kereshetjük a negatívumokat ebben a helyzetben és bizonyára találunk is, de meg lehet azt közelíteni máshogy is.

 

Több idő a családra

Tavaly tavasszal azt hittük, hogy egyszeri időszak lesz az, hogy otthon leszünk és kényszerből tanulunk, dolgozunk otthonról. Mára már egyértelművé vált, hogy a harmadik hullámban éppen ugyanazt kell tennünk. Örüljünk egymásnak.

Több időt tölthetünk otthon

És ez azt is jelenti, hogy több időnk juthat arra is, hogy rendezzük a környezetünket. Gondolkodhatunk akár újításban, festésben, de jó megoldás lehet a lomtalanítás, szelektálás, átrendezés is. Most, hogy már kezd tavaszodni a kertet és a szobanövényeket is szánhatunk nagyobb figyelmet.

 

A technika adta lehetőségek

Ha a családtagok és barátok messzebb élnek és a korlátozás miatt nem láthatjuk egymást olyan sűrűn, mint szeretnénk, akkor bizony használjuk ki a telefon és az internet adottságait. Így a távolság ellenére sem szakad meg a kapcsolat és kiváló program lehet a beszélgetés.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)