Jump to content

Olcsó és használt

2021. 03. 12. 19:00

Nem feltétlenül a pénztárca vastagsága szabja azt meg, hogy valaki vásárol-e használt termékeket. Ez ugyanis akár tudatosság és szórakozás is lehet.

Ruházkodás

A turkálókban számos olyan divatos ruhaneműre rátalálhatunk, amelyet butikokban, üzletekben szinte esélytelen lenne. A turkálóban való vásárlásnak varázsa van. Szó szerint meg kell keresni azokat a termékeket, amelyekben látunk valamit. A keresés és a megtalálás olyan hangulatot kölcsönöz ennek a tevékenységnek, hogy szinte felvillanyoz annak a tudata, hogy olcsón jutunk hozzá egy jó termékhez. Gyerkőceink számára is vásárolhatunk használt ruhát. A gyerekek esetében jó pár évig lesz az tendencia, hogy szinte évszakonként le kell cserélni a teljes vagy a részleges ruhatárat, mert olyan nagyot nőnek. Ráadásul azt is figyelembe kell venni, hogy egy-egy darab a viselése után azonnal a szennyesbe kerül, így gyorsan kophat az anyag is. Egyszóval az egész család ruházkodását sokkal olcsóbban ki lehet hozni, ha használtakat szerzünk be. Az online piactéren is rátalálhatunk olyan, már kinőtt gyermekruhákat értékesítőkre, akik saját gyerkőceik holmijaitól szeretnének úgy megszabadulni, hogy azt pénzzé teszik, így jól járhat az eladó és a vásárló is. Ugyanígy tehetünk mi is, ha valamitől meg szeretnénk szabadulni.

 

Játék

A gyerekek vágya szinte kiapadhatatlan, ha játékról van szó. A világ össze pénze sem lenne számukra elegendő, vagyis szülőként érezhetjük azt így. A játékok sokszor olyan időtálló befektetések, hogy ha becsben volt tartva és nincs már igény rá, sokan pénzzé szeretnék tenni. Ilyen módon sok nagyon jó minőségű játékhoz úgy juthatunk hozzá, hogy a töredékét kell fizetni, mintha azt játékboltból szereznénk be. Hibátlan állapotú és hiánytalan játékokkal ugyanolyan örömet szerezhetünk gyermekeinknek, mintha azt újonnan vásároljuk.

Otthoni berendezések

Használt árukat értékesítő boltba betérve ugyanaz az élmény járhat át, mint amikor ruháért a turkálóba megyünk. A lakástextíliától kezdve, a bútorokon át akár a lakáskiegészítők között is szemezgethetünk. Ugyanakkor sokan kínálják a közösségi oldalakon, az online értékesítő felületeken eladásra bútoraikat, tárgyaikat. Érdemes körülnézni, mert nagyon jó darabokat lehet így beszerezni.

 

Könyv

Könyvet sem muszáj állandóan újat vásárolni azért, hogy meglegyen az olvasmányunk. Nem is csak a könyvtár tartogathat számunkra érdemes könyveket. A mások által megunt, örökségként maghagyott könyvekhez az internet segítségével is hozzájuthatunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)