Jump to content

ADOMÁNY, ÖSSZETARTOZÁS 21.000 üveg Béres Csepp a daganatos betegeknek

2021. 02. 11. 15:56

A Rákellenes Küzdelem Világnapja alkalmából a Béres Alapítvány 21.000 üveg Béres Cseppet adományoz a daganatos betegek részére. A 30 millió forintot meghaladó értékű termékadományból a daganatos betegeket segítő szervezetek, "A rák ellen, az emberért, a holnapért!" Társadalmi Alapítvány, a Magyar Rákellenes Liga, a Rákbetegek Országos Szervezete, a Magyar ILCO Szövetség és a Magyar Hospice Alapítvány részesülnek. A készítmények átadására a világnap alkalmából került sor, mely során Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke Prof. Dr. Kiss Istvánnak, A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány kuratóriumi elnökének adta át a készítményeket.

A Rákellenes Küzdelem Világnapja az összefogásra, valamint a betegek lelki és testi támogatására hívja fel a figyelmet, mely a mostani, lassan egy éve tartó, nehéz és embert próbáló időszakban talán fontosabb, mint eddig bármikor. Fontosabbá váltak az emberi kapcsolataink, nélkülözhetetlenné az egymásra való odafigyelés, a segítségnyújtás, és szükségünk van az erős, erőt adó lelki kapcsolatokra, hogy érezzük: összetartozunk. Ennek jegyében a Béres Alapítvány az elmúlt időszakban az egészségügyi intézményeknek, a járványügyi védekezés frontvonalában dolgozóknak, az idős- és szociális otthonok lakóinak, valamint a pedagógusoknak juttatott el nagy mennyiségű Béres Cseppet. Mostani adományával a daganatos megbetegedésben szenvedőknek nyújt támogatást.

Id. dr. Béres József, a Béres Csepp megalkotójának munkássága szorosan kötődött az immunrendszer megismeréséhez. A legendás kutató felismerte bizonyos nyomelemek szerepét a szervezet anyagcsere folyamataiban, nélkülözhetetlenségüket az immunrendszer megfelelő működésében. Ma már általánosan elfogadott, hogy ezeknek a létfontosságú anyagoknak jelentős szerepük van a daganatos betegségek kiegészítő kezelésében, a betegségben szenvedők állapotának, közérzetének javításában. Ezt az összefüggést id. dr. Béres József az emberi élet külső és belső feltételrendszerének következetes tanulmányozásával ismerte fel majdnem fél évszázaddal ezelőtt, ám eredményei ma, amikor a szervezetünknek egyre nagyobb kihívásokkal kell szembenéznie, aktuálisabbak, mint valaha.

„Ebben a küzdelmes időszakban kötelességünk, hogy lehetőségeink szerint mindent megtegyünk egymás támogatása érdekében. A daganatos megbetegedések sajnos még ma is a vezető halálokok közé tartoznak. Alapítónk, Béres József kutatásait és eredményeit szem előtt tartva, biztosak vagyunk abban, hogy adományunkkal segítséget tudunk nyújtani e súlyos betegségben szenvedőknek” – mondta Béres Klára az adomány átadásakor.

"Prof. Dr. Kiss István az adomány átvétele után köszönetét fejezte ki sok év óta fennálló együttműködésért, majd azt emelte ki, hogy a Rákellenes Küzdelem Világnapja és minden fontos társadalmi kampány elsősorban a daganat ellenes küzdelemre, a megelőzésre hívja fel a figyelmet. Hangsúlyozta, hogy a kampányok után a folyamatos tettek következnek, amelyek a társadalom széles rétegeiben nemcsak a szavak szintjén tájékoztatnak a szűrések fontosságáról, hanem helybe is viszik azokat a településekre.  Mindezzel sokat tehetünk, hogy A rák ellen… Alapítvány üzenete egyre többek számára ismertté váljon: "A rák megelőzhető. A daganatos betegség gyógyítható!"

(Forrás: szerkesztőség)