Jump to content

Változó világ, változó Messenger

2020. 12. 22. 19:00

A mai kapcsolattartást az internetes kommunikációs is segíti. A képeslap, postai levelezés egyre inkább kimegy a divatból. Helyét átvették a modernebb megoldások.

A telefon ma már mindenki kezében ott van. Nemcsak a vezetékes készülékre gondolunk., hanem az okos telefonokra. Az idősebb korosztály tagjai még néhány évvel ezelőtt félve vette kezei közé a túlságosan érzékenynek és futurisztikusnak ítélt, érintőpaneles telefonkészüléket, de mára már teljesen általános eszközhasználattá vált.

Te mit csinálsz, ha egy családtagodat, barátodat nem éred utol telefonon? Valószínűleg a másik — ha nem az első — gondolatod az, hogy írsz neki a népszerű közösségi oldal, a Facebook Messengerén. Nem igaz? Gyors, hatékony és azonnali üzenetküldésre ad lehetőséget ez az egyszerű megoldás. Hangulatjeleket, csatolt dokumentumokat ugyanúgy továbbíthatunk, mint hagyományos szöveges üzenetet. Naná, hogy kedvelt kommunikációs megoldás ez.

Változás

Semmi sem örök. A változást magunk körül tapasztaljuk. Van, hogy az számunkra kedvező, máskor kedvezőtlen. A Messenger változásai talán nem a legkedvezőbb irányba haladnak. A szöveges kommunikációra ugyanúgy lehetőségünk van, de ha hozzászoktunk a Messenger funkcióihoz, akkor azt fogjuk tapasztalni, hogy néhány megszűnik. Sokaknak fog hiányoznia az alkalmazás olyan funkciója, amelyhez hozzászokott. Csakhogy a Facebook Messenger kénytelen volt reagálni az Európában bevezetett üzenetküldési szolgáltatás szabályozásaira. Ennek értelmében pedig megszűntettek olyan funkciókat, amelyeket sokan kedveltünk és idő kell, amíg elfogadjuk, megszokjuk, hogy azok már nincsenek.

  • például azt, hogy nem tudunk most már beceneveket adni egymásnak Messengeren belül,
  • csoportos beszélgetésekkor nem hozható létre szavazás,
  • az egymás között megosztott fotókat nem lehet visszakeresni.

A változás fokozatos bevezetése mellett a Facebook is abban reménykedik, hogy később ezeket a szabályok betartásával vissza lehet majd állítani.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)