Jump to content

Legyél biztonságban online vásárlás során is

2020. 11. 13. 19:00

Nemcsak a pandémia okozta azt, hogy az emberek egyre inkább használják az internetes felületeket arra, hogy a kiszemelt termékeket onnan szerették be.

A bezártság, a karantén miatt jóval több időt kényszerültünk az otthonunkban lenni a tavasz folyamán és most újból ez az időszak köszöntött ránk. A korlátozásoknak megfelelően észben kell tartani ügyes-bajos dolgainkat, hogy időben be tudjuk szerezni a háztartásunkból hiányzó holmikat, hiszen 8 órára mindenkinek otthon kell lennie.

A november már a karácsonyi előkészületeket is jelenti. Igaz, hogy ezek még lehet, hogy csak gondolatban meglévő tervek, de aki nem akarja az utolsó pillanatra hagyni az ünnepi vásárlást, akár már most bele lehet kezdeni a kutakodásba. Egy-egy akciós ajánlat pedig megkönnyítheti a döntést vásárlásaink során. Az internet ebben nagyon nagy segítségünkre lehet, így nem csoda, ha a vásárlás online formája megint csak nagy teret fog kapni. Azért van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni:

  • Annyiféle oldal van, amely mind a termékeit hirdeti, de a saját érdekünkben szükséges arról megbizonyosodni, hogy biztonságos oldalon járunk-e. Nagy segítséget adhat ehhez, ha tájékozódunk, másoknak milyen véleménye és tapasztalata van.
  • Nagyon sokan egyáltalán nem figyelik az oldalak biztonságát és valódiságát, pedig a helyesírás vagy annak hibája is árulkodó lehet, mint ahogyan a linkben szereplő https:// vagy a honlap linkjének elején szereplő lakat vagy annak hiánya.
  • A készülékekre telepített vírusirtók kiszűrhetik az interneten érkező támadásokat és megvédhetik a készülékeinket, de csak akkor, ha az megfelelően karbantartott.
  • Egy-egy vásárlás során számos adatot kérnek annak érdekében, hogy a vevő is be legyen azonosítva, a termék a megfelelő célba érjen el. Ezek a kötelező adatok csillaggal vannak jelezve. Ami azonban nem csillagozott adat, azt érdemes is figyelmen kívül hagyni.
  • Ne higgy el mindent! Számos olyan csalással bírják az embereket vásárlásra, hogy e-mailben küldenek hihetetlen akciókról szóló tartalmat, amely elvezet egy kamu oldalra és megkárosíthatnak. Ezek azok a kamu weboldalak, amelyekről feljebb már írtunk is, vagyis figyelni kell a linket, a helyesírást.
  • Ne használj vásárlásra olyan internet hozzáférést, amelyet mások is szabadon használhatnak.

Nagy kényelmet biztosíthat az online vásárlás és még házhoz is szállítják a megvásárolt termékeket. Feltéve, hogy létező és megbízható oldalon keresgélünk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)