Jump to content

Két nap teljes megvonás

2020. 09. 02. 19:00

Szülőként már mi is emlegethetjük gyermekeinknek, hogy mennyire más volt a gyerekkorunk. És tényleg.

A most felnőtt korosztály már késő gyerekkorában vagy akár fiatal felnőttként tapasztalhatta meg a számítógép közelségét, az internet áldásait. A saját telefon gondolata is csak később kúszott be az életünkbe.

Az utcai telefonfülkék és a levelezés biztosította a kommunikációt a kommunikációt távolabbi személyekkel, majd a vezetékes telefon hozhatta hozzánk közelebb őket. A mobiltelefonok megjelenésével a hívás és a szöveges üzenet volt a menő, mert az akkori készülékek mást nem is tudtak. Az internet és a telefon még nem létezett együtt. Ma már teljesen általánosan használja fiatal és idős egyaránt az okostelefont. Simogatja mindenki, azon intézzük el sok dolgunkat. El sem tudnánk már képzelni az életünket.

Mi történik, ha nincs nálunk?

Elég, ha csak lemerül a telefon. Máris az az érzésünk, hogy kimaradunk a világ zajlásából, hogy nem ér utol az, aki szeretne. Azonnal orvosolni szeretnénk a problémát és ha nincs töltő, hát szerzünk. Hasonló frusztrációt okoz az is, ha otthon felejtettük a telefont. Félkarú óriásnak érezzük magunkat, akik kimaradnak információkból, üzenetekből. Mit szólnál ahhoz, hogy két napig ne nyúlj a telefonodhoz? Menne? Még csak rá sem nézhetnél, sőt nem is lenne a telefon a közeledben. Ráadásul ezt a két napot a szabadban kellene töltened, csakhogy a kütyüd nélkül.

Egy amerikai informatikai cég arra csábít jelentkezőket, hogy töltsenek el két napot egy általuk megjelölt helyen. A nemzeti park területére kihelyezett lakókocsi jelentené az otthont erre a 24 órára. Cserébe a látványért nem nézhetnél rá a telefonodra.

Talán már voltál azért kiakadva, hogy állandóan rezgett, zenélt a telefonod, és már az is elhagyhatta a szádat, hogy a hétvégére offline üzemmódba teszed magad. Na, erre van lehetőség Amerikában. Hogy miért teszi ezt egy informatikával foglalkozó cég? A két napos offline üzemmód után az a kérésük, hogy a harmadik napon használják a telefonjukat. Kíváncsiak arra, hogyan élik meg az emberek az elvonást, miben különbözik ezután az internethasználat, a gyakoriság és hogy mindeközben mit érez a felhasználó.

Neked menne ez a két napos megvonás?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com (A képek csak illusztrációk)