Jump to content

Magunk okozhatjuk a fejfájást

2020. 08. 04. 19:00

Frontok jönnek és mennek, idegeskedhetünk a környezet vagy a magunk generálta problémák miatt, amely akár fejfájáshoz is vezethet.

A szerencsésebbek szinte nem is tudják, hogy milyen a fejfájás, mert talán csak akkor találkoznak ezzel az állapottal, ha éppen amúgy is valamilyen betegségen mennek keresztül, és mint járulékos tünet, úgy élik meg azt. Sokan azonban úgy élnek, hogy a mindennapjaikban bármikor feltűnhet a gonosz, kegyetlen, alattomos és fájdalmas fejfájás. Ha nem egy betegség alaptüneteként gyakran tűnik fel a fájdalom, akkor azt is feltételezhetjük, hogy valami nincs rendben velünk. Betegek lennénk?


A fejfájás akkor következik be, ha az agyban lévő erek, idegek, izmok túlzott módon stimulálódnak. Az agy finom berendezése olyan túlműködést hajt végre, amelyet mi fejfájásként érzünk meg. Sok esetben ezt a túlműködést mi magunk is úgy előidézzük, hogy nem is sejtjük. Valójában mi magunk okozzuk a fejfájásunkat. 

Étkezési szokások

A fejfájás kiváltó oka lehet, ha túl rohanós életmódot élünk, és annyira hanyagul kezeljük testünket, hogy nem fogyasztunk reggelit. A munka az egészségünk rovására mehet, ha nem figyelünk oda arra, hogy mikor és mit fogyasztunk. Annyira elterelheti a figyelmünket a sokféle feladat, hogy nem fogyasztunk elég folyadékot, egészségtelen ételt eszünk.

Görbe gerinc, lógó fej

Az ülő munka és a rossz, görbe testtartás, az állandóan lefelé tekintő fej az izmok görcsösségét okozhatja a nyak hátsó részén, amely fejfájásban is megnyilvánulhat. Nem véletlenül ajánlják az ülő munkát végzők számára, hogy óránként 10 perces mozgássorozatot hajtsanak végre. Néhány guggolás, fej- és derékkörzés elegendő lehet arra, hogy megmozgassuk magunkat és ezáltal elkerüljük a fejfájást is.

Étkezési szokások

A táplálkozásunk is befolyásolhatja azt, hogy megfájdul-e a fejünk vagy sem. A túlzott mértékű, feldolgozott húskészítményekből készülő ételek fogyasztása hosszú távon bizonyára megmutatja negatívumait. Az egyik ilyen a fejfájás lehet. Nem törvényszerűen jelentkezik minden embernél, de van, akinek fejfájását akár a túl sok húsfogyasztás is okozhatja.
A bor kismértékű fogyasztása akár gyógyír is lehet lelki és akár egészségügyi gondokra is, de a vörösbor fogyasztása akár fejfájásban is megnyilvánulhat. A vörösborban található tannin megnövelheti a fejfájás esélyét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)