Jump to content

Szegény embert még az allergia is kínozza

2020. 07. 15. 19:00

A nyári kánikulát át kell vészelni, és ennek érdekében sokféle megoldás a segítségünkre lehet. A strandolás, a hűs folyadékfogyasztás, az árnyék keresése stb.

 

A nyár igazi hőségét még azok is nehezebben viselhetik, akik semmilyen betegséggel nem küzdenek, de az alapbetegséggel élők számára megnehezítheti a forróság a mindennapokat. Az allergia jól kordában tartható, amennyiben azt felismerik.

Az allergia tünetei eleinte összekeverhetők a megfázásos megbetegedéssel, ám ha az huzamosabb ideig fennáll, akkor valószínűsíthető az allergia. Az orrfolyás, a tüsszögés, a köhögés, a könnyezés mind az allergia kellemetlenségei közé tartoznak és kezelés nélkül állandó tünetek kínozzák az embert, ami megnyilvánulhat fáradtságérzetben és a koncentrálóképesség csökkenésében is.

A kezeletlen allergia legalább olyan nagy károkat tud okozni az egészségünkben, mint a nem jól kezelt allergia. A félrekezelés során az allergiás személy azt érezheti, hogy a gyógyszerek szedése mellett sem javul az állapota, vagy csak kis mértékben, de egyáltalán nem szűnnek meg. Ez a kínzó állapot pedig eltarthat akár hónapokon keresztül is, így élni pedig kínszenvedés.

Az allergia általi szénanátha tünetei olyan szinten megronthatják az ember életminőségét, hogy a nappalokat és az éjszakákat is tönkre teheti. Egy-egy ilyen nap és/vagy éjszaka rettentő sok energiát elvon tőlünk. Kínozhat a fáradtság, enerváltnak, bágyadtnak érezhetjük magunkat, és emellett még talán a kánikula is szívja belőlünk az életerőt.

Az állandó orrdugulás, orrfolyás, az orr és a szem viszketése a szénanátha jelei. Ha végre felmerül bennünk annak gyanúja, hogy ez esetleg allergia lehet, akkor sokan azonnal a patikába rohanunk, hogy vény nélkül kapható allergia elleni készítménnyel próbáljuk meg csitítani a tüneteket. Az a baj némelyik gyógyszerrel, hogy álmosságot okoznak. Nem elég hogy megkeseríti az életünket a kellemetlen tünet, és alapjában véve gyengébbnek érezzük magunkat az allergiától szenvedve, a rosszul megválasztott gyógyszer tovább álmosít.

Ha már egyértelmű, hogy allergia keseríti meg az életünket, akkor szakembert érdemes felkeresni, hogy megfelelő gyógyszert tudjon felírni.

Az allergia olyanok esetében is jelentkezhet, akik azelőtt sosem tapasztalták annak jeleit. Sőt olyannal is számolni lehet, hogy a több éve fennálló, személyre szabott kezelés a következő évben már nem hatásos, és a fáradékonyság, a tünetek megnehezítik az életünket. Okozhatja az allergén nagyobb koncentrációját, esetleg új allergén tűnt fel, ezért érdemes évente konzultálni az szakemberrel.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)