Jump to content

4 időrabló szokás, ami minden nőt egyszer elér

2020. 05. 16. 17:15

Nem az órákig tartó sminkelés, és még csak nem is a főzés, mosás, takarítás triója. Sokkal inkább olyan dolgok, amelyekre azt hisszük vonzóbbá, népszerűbbé, szerethetőbbé tesznek, holott valójában csak az időnket vesztegetjük velük.

Hajlamosak vagyunk a sorban állást, a dugóban ücsörgést és még a házi munkát is időpazarlásnak felfogni, pedig mégsem ezek és a legkevésbé kedvünkre való feladatok megoldása veszi el az időt az igazán fontos dolgoktól.

Elfolyó percek, pörgő gondolatok- overthinking

A magyarosan túlgondolkodás jelenségét akarva, akaratlanul is űzzük. Kivel ne fordult volna már elő, hogy az íróasztal előtt ülve morfondírozott az élet dolgain: a tegnapi szakításon, a holnapi randin, az évekkel ezelőtt lezajló nehézségeken, labilis hangulatán, szorongásain, félelmein? Alig akadnak bárki, akit nem ejtett rabul a hosszú percekig, néha órákig tartó agyalás. Mert ha egyszer beindulnak a fogaskerekek, a túlcsorduló gondolatok tényleg teljesen gúzsba tudják kötni az agyat.

Az overthinking jelenség egészen addig folytatódik, míg rá nem jövünk problémánk nyitjára vagy rádöbbenünk, hogy nem tudunk mit tenni, és az esetek 80 százalékában az utóbbi érvényesül. Ez esetben értékes perceket vesztegettünk, elvégre van, amikor tényleg nincs mit tenni, az agyalás pedig nem segít. A múlton merengeni kár, ahogy a jövőn is, elvégre egyik felett sincs hatalmad.

Muszájból találka, bájcsevej- a megfelelési kényszer

Néha vannak olyan pillanatok, amikor szabad időnket fel kell áldozni olyan dolgokért, amelyeket muszájból teszünk. Ez esetben a hangsúly a néha szócskán van! Mert néha meg kell tenni. Viszont, ha a napjaid háromnegyedét olyan dolgokkal töltöd amelyeket muszájból csinálsz, csakhogy valakinél, valakiknél piros pontot szerezz és jó benyomást tegyél, az borzasztó nagy időpazarlás. Ha valaki nem azért szeret, amilyen Te magad vagy, akkor nincs keresnivalója az életedben! Elvégre rengeteg energiát kell belefeccölni a látszatba. De komolyan megéri? Dehogy. Azt az időt és energiát sokkal hasznosabbra is fordíthatod, mint a mások által várt elismerés megszerzésére.

Copy-paste, avagy amikor mások életét éled

Nem arról van szó, hogy barátaid hobbija, személyisége olyan inspiráló hatással van rád, hogy te is elkezded azokat a dolgokat, netán együtt vágtok bele valami újba, hanem sokkal inkább arról, amikor Te magad vagy az, aki a másik életét igyekszik ráncba szedni.

Akkor már baj van, ha téged jobban érdekelnek a problémái, mint őt, és többet aggódsz a jövőjén, mint saját maga. Ha túlzottan belemerülsz valaki más életébe, a sajátodról szinte megfeledkezel, az értékes pillanatokat, pedig sosem kapod vissza, amit az osztott élet során elvesztegettél.

Irigykedés

Ha választani kéne a fentiek közül, garantáltan az irigykedés mellett tenném le a voksomat, ugyanis ennél a szokásnál nincs nagyobb időrabló tevékenység. Azt az időd, amit a közösségi oldalak lesegetésével, mások életének csekkolásával, és az ő sikerük, életmódjuk kajtatásával töltesz, fordíthatnád magadra, és arra, hogy legközelebb te legyél az, aki megmutathatja mire képes. Mert ahelyett, hogy másokra irigykedsz, tegyél azért, hogy rád irigykedjenek.

(Forrás: marmalade.co.hu | Kép: pixabay.com)