Jump to content

Környezettudatos elfoglaltságok

2020. 05. 06. 19:00

A koronavírus elleni védekezés új szakaszába érve kezd visszatérni az élet, de még mindig nagyon óvatosan.

A home office és a távoktatás még mindig terítéken van, a rendezvények javát is lemondták. A kirándulások, a szabadidős tevékenységek már megengedettek vidéken, de a kellő távolság megtartása, a maszk használata, az időkorlátokhoz való igazodás még mindig érvényben van.

Megváltozott az életmódunk az utóbbi időben, és arra is figyelmeztettek, hogy a vírus általi tömeges megbetegedés ősszel visszatérhet, amikor az időjárás is jobban kedvez a fertőzésnek.

Az otthonmaradás idején szükség volt arra, hogy testünket, mentalitásunkat és lelkünket is egészségben tartsuk, ezért különféle foglalatosságokkal igyekeztünk életben és boldogságban tartani magunkat.

Az étkezés amúgy is mindennapjaink része, de a megnövekedett szabadidő, az állandó otthonlét sokakat sarkalt arra, hogy olyan recepteket próbáljanak ki, amelyeket azelőtt nem tettek. Többen kreatív hobbiba kezdtek bele és a kertészkedés is porondon volt és van. Nagyobb hangsúlyt fektettünk a tudatosságra, és a környezetünk kíméletére is. Az új hobbik terén arra is törekedtünk, hogy az újrahasznosítást érvényesítsük.

Olyan hobbikat ajánlunk figyelmetekbe, amelyek a későbbiek sorában is jó szolgálatot tehetnek a szabadidő hasznos eltöltésében, emellett környezettudatosság jegyében tehetjük mindezt.

A természet ontja a növényeket, köztük a gyógynövényeket is. A gyűjtésükkel házi gyógyteák, fürdők készíthetők el, amely az egészségünket szolgálják. Ugyanakkor a gyógynövényekből szappant is készíthetünk házilag. A bőr ápolásához és a ruhák mosásához egyaránt használhatók a saját készítésű szappanok.

A legtöbb otthonban fellelhető a gyertya, illatmécses, azonban a használatuk után már csak a csonk marad. Kidobni sok, használni már kevés. Ám, ha a maradék gyertyákat sajnálod kidobni, akkor akár otthon belekezdhetsz a gyertyaöntésbe. A gyógynövényeket, gyümölcsöket is felhasználhatod az új gyertyák öntéséhez, és természetes hozzávalókkal érdemes dolgozni.

A koronavírus-járvány idejét élve nagyon sokan kezdtek bele szájmaszk varrásába. Ezt te magad is megvalósíthatod, ha van otthon varrógéped és tudod is kezelni. Nemcsak maszkot lehet ám készíteni otthon, hanem egyéb hasznos, maradék anyag újragondolásából készülő terméket. Készülhet takaró, párna, párnahuzat, táska.

A kertészkedés sokaknak adott energiát, erőt és megnyugvást a nehéz, bezárt időben. A virágok és a konyhakerti növények szépsége és hasznossága lelki békével tölti el az embert. A növények közelsége hatással van a környezetünkre és ránk is.

A régi bútorok felújítása ugyancsak hasznos lehet otthonunk szépítése szempontjából is. Egy csiszolás, színre festés csodát tehet a bútorral, de jó érzéssel tölthet el.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)