Jump to content

40 alatt óriás gyerekek

2020. 04. 08. 19:00

A nők és férfiak közötti különbség nemcsak látványos, de a magánéletünkben is tapasztalható a különbségekből adódó viselkedésformák.

Gyermekkorban is látható formája van annak, hogy a lányok mennyivel érettebbek a fiúknál. Nemcsak testileg mutatkozhat ez meg, de a viselkedésükben is. Az általános iskola felsőbb tagozataiba lépve a nőies jellegek erősen kezdenek a lányok esetében megmutatkozni, szerelemről, párkapcsolatról álmodoznak, míg a körülöttük lévő, hasonló korú fiúk még jóval gyerekesebben viselkedhetnek. Az általános iskola befejezésekor, a középiskolai tanulmányok megkezdésekor kezdenek el igazán megnyúlni, férfiasodni.

Nemcsak a fizikai jegyekben mutatnak mást a fiúk. A felnőttesebb gondolkodás sokáig képes elkerülni őket. Ezt csak segítheti az is, ha felnőtt kora ellenére is valaki a szüleivel él. Jó dolog a szülők társasága, de vannak azok az agglegénytípusok, akik mindezt kényelmi okokból tartják fent.

Kutatásokkal igazolták, hogy habár a nők agytérfogata kisebb, ettől függetlenül több agysejttel rendelkeznek és a különböző területek közötti összeköttetés is komplikáltabb, mint a férfiak esetében.

Az ideális párkapcsolat a személyektől függ, de általánosságban igaz, hogy a nő idősebb férfira vágyik, aki érettebb, komolyabban gondolkodik. Nem is csoda, ha általában valamennyivel idősebb férfi oldalán állapodik meg egy nő.

Agykutatók szerint ugyanis körülbelül 11 év időeltolódás van a férfi és a női felnőtt kor között. Ez azt jelenti, hogy a nők ennyivel hamarabb gondolkodnak és cselekednek felnőttesen, míg a férfiak erre még ráhúznak 11 évet.

Az agy idegi pályáiban változások zajlanak, hiszen a tanulással, a mozgással, a biológiai fejlődéssel is alakulhat, ám a férfiak esetében ez eltolódva igaz. Megérnek ők, de igazán felnőttes gondolkodásmódra negyven éves koruk után válnak. Természetesen ezt nem lehet minden férfira sémaként ráhúzni, hiszen vannak, akik egész fiatalon céltudatosan küzdenek álmaik megvalósításáért, felnőttes döntéseket hoznak, külön életet élnek. Mégis általánosságban véve igaz, hogy egy nő harmincéves kora körül már családban gondolkodik, esetleg már meg is valósította azt, de sok férfi erre csak negyvenéves kora után mer vállalkozni.

Nem kőbe vésett a felnőttség felvállalása, ugyanis vannak férfiak, akik azt vallják magukról, hogy örök gyerekek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)