Jump to content

Fertőtlenítés mindenek felett

2020. 03. 26. 19:00

Elhiszed-e vagy sem, félsz-e vagy sem a koronavírustól, most még azok is alaposabbak és odafigyelnek a higiéniára, akik egyáltalán nem tartanak a megbetegedéstől.

Annyit hallottunk már a koronavírus-járványról, és annyi információval láttak el az utóbbi időszakban minket, hogy óhatatlanul is több időt szánunk a kézmosásra, valamint arra, hogy amikor nem muszáj, akkor nem hagyjuk el otthonainkat. Ennek köszönhetően már lemondhattunk találkozókat, programokat, utazásokat. Ha nem mi tettük meg, akkor a program szervezői, a szálláshelyet adók mondták le.

Az üzletekből a cukor, a liszt, az élesztő és a WC-papír mellett a fertőtlenítő szerek is rendkívüli módon fogytak. A koronavírus-járvány egy valamire jó, méghozzá az, hogy jobban odafigyelünk környezetünk és saját magunk higiéniájára. Ezzel pedig nemcsak magunkat, de másokat is megvédünk.

Nagyon sokan otthonaik falai közé kényszerültek most. Otthon zajlik a gyerekekkel a tanulás, sokan otthonról dolgoznak.

Vírus ide vagy oda, azt is tudjuk, hogy a számítógépek, laptopok klaviatúrája, az okostelefon képernyője, az egér, a tablet felületén milliónyi kórokozó megtelepedhet. Most, hogy otthonmaradásra ítéltek minket, talán időnk is több van arra, hogy környezetünket fertőtlenítsük. Az otthonunk igényességét amúgy is takarítással valósítjuk meg, de sokan félnek az elektronikai eszközök tisztításától, nehogy kár keletkezzen azokban és használhatatlanná váljanak. Éppen emiatt sokan döntenek úgy, hogy porolóval megszabadítják a portól a készülékeiket, és ezzel meg is valósították a takarítást. Egyértelmű, hogy a kórokozók így nem pusztulnak el.

Most, hogy otthon kell maradnunk, a fertőtlenítés is sokkal inkább előtérbe kerülhet. Az alapos takarítás pedig egyáltalán nem biztos, hogy egyet jelent a kütyüjeink fertőtlenítésével. Kevesen tudják csak azt, hogy az elektronikai eszközöket mivel lehet megtisztítani.

A tablet, mobiltelefon mindennapjaink részét képezik, sokat forgatjuk a kezeinkben, de ha meg is fordult már a fejünkben, hogy letakarítjuk, nem biztos, hogy tudtuk, azt mivel is tegyük meg. A monitorok és a televízió tisztításához használható szer alkalmas a telefonon meglévő szennyeződések eltávolítására is. A mikroszálas anyagra ráfújva a szerből nemcsak alaposan, de úgy lehet megvalósítani a fertőtlenítést, hogy a készülékben sem esik kár. Sose a monitorra, képernyőre fújjunk a szerből, hanem a kendőre. A monitorok és a telefonok, tabletek tisztítása tehát megoldódott. Ennél félelmetesebb az egér, de még inkább a billentyűzet tisztítása. A leginkább attól tartunk, hogy bármilyen szerrel is tisztítjuk ezeket az eszközöket, az beférkőzik az apró réseken és kárt tesz bennük. Kapható kimondottan erre a célra készült tisztítószer, amellyel át lehet törölni a klaviatúra felületét. Bármennyire érzékenynek gondoljuk a klaviatúrát és az egeret is, egy tisztítást kibírják.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)