Jump to content

Kastélyok új szerepben

2020. 03. 04. 19:00

Magyarország egyáltalán nem nagy, mégis nekünk a legfontosabb, a hazánk. Ez a kis ország mégis annyi csodát rejt, és még mi is találhatunk benne csodákat.

Úgy tűnik, hogy nemcsak a magyarok fedeznek fel újabb látnivalókat saját hazájukban, de a külföldiek is. Sőt, nem egy film jelenetében tűnik fel Budapest, de akár más vidéki település is.

Békés megyében eleve több kastély megtalálható, amelyek mind az egykori Wenckheim uradalom részét képezték. A megyében élők számára természetes és ismert a gyönyörű építmények létezése. A szabadkígyósi kastély elbűvöl látványával, a lőkösházi kastély szerénységét felülmúlja a fényvetítés, és az egykor gyönyörű, de ma már lehangoló, mégis elbűvölő látványt mutató pósteleki kastély. Ez utóbbi körül nagy fennforgás volt az utóbbi hetekben, ugyanis egy amerikai sorozat forgatásának helyszínévé vált. A Shadow and Bone sorozat egyik epizódjának helyszínéül a pósteleki kastélyt választották. Elég feltűnő látványt jelenthetett a forgató stáb a kihalt romkastély környékén. A romkastély állapotát egyáltalán nem a kora indokolja, ugyanis a Wenckheim kastélyok közül az egyik legfiatalabbról van szó. Az 1906 és 1909 között felépült kastélyt a tulajdonosai 1944-ben elhagyták, elmenekültek az országból is, így az lakatlanná vált. Az ínséges időben a környezetben élő teljesen kifosztották a kastélyt, az épület állapota folyamatos romlásnak indult. Mára már úgy néz ki, mint egy középkori építmény romjai. A Netflix gondozásában készülő sorozat epizódjául választott romkastély valószínűleg pontosan a történethez illik. Sokat még nem lehet tudni az elkészült sorozat epizódjáról, de a forgatási helyszínen katonai ruhába öltözött statiszták és vadregényes díszletet lehetett látni.

Egy másik Wenckheim kastély Tarhoson is található, és nem hiszitek el, de ugyancsak forgatási helyszínként találták meg a Tarhosi Zenepavilon épületét. Az egykor vendégkastélyként működő hat épülettömb egyikében forgatott amerikai-magyar thriller tesztfelvételei a napokban folynak. A film főszereplője Robert Bronzi. Róla egy dokumentumfilm is készül. A helyszínen jelen van Reviczky Gábor színművész, a kaszkadőri munkákat pedig Piroch Gábor végzi el. A nyugodt Békés megyei Tarhos település csendjét most a forgatási stáb nyüzsgése váltotta fel.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)