Jump to content

Szép az ajándék, de ordít róla a matrica? Távolítsd el!

2020. 02. 25. 19:00

Ajándékot adni talán még jobb is, mint ajándékot kapni. A legjobb ajándék megtalálásáig vezető út azonban nem mindig a legkönnyebb, és az esztétikai megjelenéséről még nem is beszéltünk.

Izgalmas feladat kitalálni azt, hogy melyik lenne a legjobb ajándék annak, akinek örömet szeretnénk szerezni. Amikor kézzel készünk egy ötletes és eredeti ajándékot, az még eszmei értékkel is fog bírni, valamint azon garantáltan nem fog árral, egyéb információval ellátott címke éktelenkedni. Nem úgy a boltban, készen megvásárolható tárgyakon.

Mindenki tudja, hogy milyen bosszantó, ha a szép ajándéktárgyon éktelenkedik az árcímke, olyan matrica, ami ront a kinézeten. Ha csak a külső celofáncsomagoláson van a matrica, annak eltávolításával a címkétől is megszabadulunk. A díszítést pedig már mi magunk is megvalósíthatjuk. Annál rosszabb az a verzió, amikor a címke, a matrica közvetlenül a tárgyon kapott helyet. Pontosan ez az, amelyet nem szeretnénk se mutatni, se látni, ezért megkezdjük annak eltávolítását.

Szerencsések vagyunk akkor, ha a matricát, a címkét könnyedén le tudjuk húzni, csakhogy ez a legritkább. Általánosságban az a tapasztalat, hogy vakargatva, a matrica egy rétegének fennhagyásával sikerül csak megvalósítani. A precízebb munka érdekében pedig többféle megoldást használunk. A cél természetesen az, hogy az ajándéktárgy sértetlen, szép maradjon.

A már félig levakart matrica eltávolítására van egy nagyon jó és kíméletes módszer. Minden háztartásban található legalább egy radír, amely az ajándéktárgyon lévő címke leszedéséhez is jó lehet. Legjobb erre egy puha, vagy közepes keménységű radír befogása, amellyel át kell dörzsölni a már félig lekapart matricát.

Egy drasztikus, de hatékony megoldást jelenthet a körömlakklemosó. Ezzel az óvatosságra intünk mindenkit, mert bár ténylegesen leáztathatja a matricát, csakhogy az ajándéktárgy színében is kárt tehet. Érdemes kicsi és nem látható helyen megpróbálni, hogy árt-e a színnek a körömlakklemosó. Ha nem hagy foltot, akkor viszont gyorsan feloldja a ragasztót és könnyen leszedhető a címke.

Egy jól bevált, mégis feledett módszer helyett a körmeinket használhatjuk, pedig tehetnénk ezt hajszárítóval is. Csak annyi a dolgunk, hogy hajszárítóval melegítsük meg a címkét, azaz közvetlenül irányítsuk az eszközt a matricára. A meleg levegő feloldja a ragasztót és egyszerűen le lehet venni azt a tárgyról.

Ahogyan a matricás tetoválásokat szoktuk felhelyezni a gyerekek bőrére, ugyanezt a technikát a címke eltávolításához is lehet használni. Egy nedves szivaccsal áztassuk be a matricát, majd kaparjuk le, mossuk le.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)