Jump to content

Miért piros?

2020. 02. 07. 19:00

No, nem a majom hátsó fertályáról lesz most szó, hanem az ikonikus cipők talpáról. Tudod, hogy miért piros?

A megfelelő cipő kiválasztása nemcsak esztétikum és megjelenés miatt fontos. Talán sokkal inkább a kényelemre helyezzük a hangsúlyt. A megfelelő méret kiválasztása mellett ügyelünk a talpra, a lábfej szélességére. A kényelem sokak számára elsődleges szempont és csak ezután jön szóba a kinézet.

A nők több esetben ezt a sorrendet képesek megfordítani. A kényelmetlenség és a fájdalom ellenére is képesek beleszorítani lábaikat egy formás, csinos cipőbe. Hát még akkor, ha ez a cipő drága, piros talpú. Louboutin márkaneve nemcsak a Szex és New York miatt ismert. Az ikonikus piros talpú topánok sok női szívet megdobogtatnak. A piros elemi erővel hat a hölgyekre, és teljességgel felhívja magára a figyelmet. De miért piros a cipő talpa?

Christian Louboutin fiatal kora óta rajong a cipellőkért, és álmai megvalósítása érdekében cipőtervezőnek tanult. A női lábak szépségét igazán a magassarkú, finom vonalú cipők adják ki. Louboutin is hasonló cipőket álmodott meg, de a cipősarkak olyan hegyesek, hogy felsérthetik a padlót. Ennek megoldásaként gumiborítást tervezett a sarkakra, hogy ne fordulhasson elő. Nemcsak ezt az újítást vezette be Louboutin, hanem az ikonikus vörös talpú cipők megszületése is neki köszönhetők.

Christian Louboutin több, nagy divatháznál dolgozott, köztük a Chanelnél, és amikor asszisztense kezein meglátta a vérvörösben pompázó körmöket, ez ötletet adott neki ahhoz, hogy milyen újdonsággal rukkoljon elő. Ugyanazt a körömlakkot az egyik fekete cipő sarkán alkalmazta. Arra volt kíváncsi, hogy néz ki így egy cipő. Annyira elnyerte a saját ötlete a tetszését, hogy utána kizárólag ezzel az árnyalattal dolgozott és így készítette el az összes cipő talpát. Mára ez már annyira a Louboutin cipők védjegye, hogy máshogy el sem tudnánk képzelni a lábbeliket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pexels.com, https://flic.kr/p/7hPRuW | videó: https://www.youtube.com/watch?v=lZPUK1GdoTY)